Στη Ροδόπη συνεχίστηκε το Οδοιπορικό του ΕΕΑ για την IDD

249

Στη Ροδόπη συνεχίστηκε η μεγάλη περιοδεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου για την IDD και την νέα νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ροδόπης –στην Κομοτηνή— στην οποία συμμετείχαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου οπότε και ενημερώθηκαν σχετικά με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη νομοθεσία και το πώς θα προσαρμοστούν σε αυτή προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Στην εκδήλωση, χαιρέτισε τις εργασίες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης.  Ακολούθως τοποθετήθηκε σχετικά με τον κλάδο και την δραστηριότητά του στην περιοχή, ο πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Ροδόπης, κ. Χαράλαμπος Γκατζόγλου, ο οποίος σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Έβρου και τον πρόεδρο του εκεί Σωματείου, κ. Δημήτρη Μπακαλίδη, είχαν μεριμνήσει να παραβρεθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματίες των δύο νομών για την IDD.

Ο γενικός γραμματέας του Ε.Ε.Α., κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ήταν ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δε μπόρεσε να παραβρεθεί, και στη συνέχεια πραγματοποίησε την αναλυτική ενημέρωση για την IDD.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να είναι απόλυτα συνεπείς απέναντι στην νομοθεσία.  Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και άλλα ευρύτερα θέματα για τον κλάδο και την δραστηριότητά του στους δύο νομούς.

Η ενημέρωση αυτή  η οποία ομοιοτρόπως έχει επικοινωνηθεί σε όλες τις πόλεις του οδοιπορικού του Ε.Ε.Α που με την Κομοτηνή ανέρχονται σε 16 (Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χαλκίδα, Πάτρα, Άμφισσα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Βέροια,  Σέρρες, Άργος, Αγρίνιο, Κομοτηνή) αποτελεί βάση για την ενιαία προσαρμογή και των Επιμελητηρίων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην IDD ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες με αρνητικές συνέπειες.

Το οδοιπορικό του Ε.Ε.Α. θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές όπου τα τοπικά Επιμελητήρια και τα Σωματεία Διαμεσολάβησης έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να παραβρεθεί η διοίκηση του Ε.Ε.Α., ενημερώνοντας με επάρκεια όλους τους επαγγελματίες για την ομοιόμορφη προσαρμογή τους στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Προηγούμενο άρθροΜινέττα Ασφαλιστική: Πλήρης κάλυψη και των υποψήφιων οδηγών
Επόμενο άρθροΑκαδημαϊκή συνεργασία IFAAcademy με το Πανεπιστήμιο Πειραιά