Στη CNP Assurances το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου CNP Cyprus

9812
Xavier Larnaudie Eiffel CNP

O Όμιλος CNP Cyprus Insurance Holdings ανακοίνωσε σήμερα, 4 Ιουνίου, πως ο κύριος μέτοχός του, ο γαλλικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP Assurances, που κατέχει το 50,1% του μετοχικού του κεφαλαίου, ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού 49,9%.

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της CNP Assurances στις προοπτικές της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς. Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το αποτέλεσμα της επιτυχημένης στρατηγικής της Διευθυντικής ομάδας για την ανάπτυξη του Ομίλου, που αντανακλάται στη διαρκώς ανοδική πορεία εξέλιξης των εταιρειών του στην Κύπρο, CNP Cyprialife και CNP Ασφαλιστική, που έχουν κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς  δραστηριότητάς τους.

Ο κ. Xavier Larnaudie-Eiffel (φωτ.), αναπληρωτής CEO της CNP Assurances και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CNP Cyprus Insurance Holdings δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου. Το αποτέλεσμά της ενισχύει περαιτέρω τη δυνατότητα της θυγατρικής μας που πρωταγωνιστεί στην Κύπρο, να επεκτείνει τις εργασίες της με την πλήρη υποστήριξη των ομάδων μας στο Παρίσι. Είναι ισχυρή μας βούληση να συμβάλουμε ακόμα πιο έντονα στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο».

Σε δήλωσή του ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Τάκης Φειδία, τόνισε ότι «με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται σημαντικές δυνάμεις του Ομίλου CNP Cyprus, εδραιώνοντας νέες προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης».

Προηγούμενο άρθρο8,5 εκατομμύρια πληρώθηκαν μέχρι σήμερα από ALPHA και QUDOS
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο ΔΣ του ARAG Group