Αλλαγές στο ΔΣ του ARAG Group

26

Οικονομικά – παραγωγικά στοιχεία για το 2018, προβλέψεις για το 2019, αλλά και αλλαγές στο ΔΣ του ARAG Group ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια Press Conference που έλαβε χώρα στο Dusseldorf την 29η Μαΐου 2019.

 

Η ARAG θέτει τα θεμέλια για την αναμόρφωση του ΔΣ το 2020

O Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Dr. Paul Otto Fassbender, ενημέρωσε το Εποπτικό Συμβούλιο ότι δεν προτίθεται να παρατείνει την παραμονή του που λήγει την 3.7.2020.

Το Εποπτικό Συμβούλιο αποδεχόμενο την απόφασή του κίνησε αμέσως τη διαδικασία για τις αλλαγές στη δομή του ΔΣ και αποφάσισε να μην ορίσει διάδοχο του Dr. Fassbender (τιμής ένεκεν) αλλά ανέθεσε στον Dr. Renko Dirksen τον ρόλο του συντονιστή των μελών του ΔΣ με έναρξη από 4.7.2020.

«Μετά από 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας ως CEO της ARAG , έφτασε η ώρα να απέχω από τη διαχείριση των τρεχουσών εργασιών της Εταιρείας», εξήγησε ο Dr. Fassbender κατά τη διάρκεια της ετήσιας Press Conference και προσέθεσε «η απόφασή μου ήταν πιο εύκολη τώρα λόγω του εξαιρετικού αποτελέσματος των τελευταίων ετών».

To Εποπτικό Συμβούλιο είναι σίγουρο πως το ΔΣ της εταιρείας αποτελείται από δυναμικές προσωπικότητες που εγγυώνται τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Επίσης, το ΔΣ είναι πεπεισμένο πως ο ρόλος του συντονιστή των μελών του ΔΣ είναι η καλύτερη λύση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων εκάστου μέλους του ΔΣ.

Ο Dr. Renko Dirksen (42 ετών) εντάχθηκε στον Όμιλο το 2005, είναι μέλος του ΔΣ από το 2015 και επικεφαλής του Τομέα Investments/Group Development/Organization.

O Dr. Fassbender κατέληξε: «Χαίρομαι που ο Dr.Dirksen αποδέχτηκε τη νέα του θέση. Τόσο εκείνος όσο και όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου. Εγώ θα εξακολουθήσω να υπηρετώ τον Όμιλο ως Πρόεδρος του ΔΣ της ARAG Holdings SE και θα παραμείνω ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας».

Στοιχεία Απολογισμού 2018

Ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση ασφαλίστρων 4,3% φθάνοντας στα €1,65 δις.

Το συνολικό αποτέλεσμα περιλαμβανομένων των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ανήλθε σε €1,68 δις.

Η Νομική Προστασία –ο μεγαλύτερος κλάδος του Ομίλου– παρουσίασε αύξηση 7% ξεπερνώντας το €1 δις. Το τεχνικό αποτέλεσμα έφθασε  €97,4 εκατ., επιτυγχάνοντας ρεκόρ δεκαετίας. Το κέρδος με  €2,2 εκατ. παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στη Γερμανία η ασφαλιστική δραστηριότητα είχε αύξηση εργασιών κατά 4,1% ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τον μέσο όρο της αγοράς.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα στην Νομική Προστασία αυξήθηκαν κατά 7%.

Οι διεθνείς εταιρείες του Ομίλου –εκτός Γερμανίας– παρουσίασαν αύξηση ασφαλίστρων κατά 4,7% φθάνοντας στα €672,6 εκατ.

Στους κατόχους ασφαλιστηρίων καταβληθήκαν συνολικά €870 εκατ.  έναντι €854 εκατ. το 2017. Το Claims Ratio έφτασε στο 53,1% και το Cost Ratio έμεινε σταθερό στο 35,5%. Το Combined Ratio έδειξε μικρή βελτίωση φτάνοντας στο 88,6%.

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου βελτιώθηκαν κατά 25%.

Οι προβλέψεις για το 2019

Ο Όμιλος συνεχίζει να δείχνει ισχυρή ανάπτυξη. Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα από ασφάλιστρα είχαν αύξηση 5,8%. Στη Γερμανική αγορά η αύξηση έφτασε στο 5,5%. Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας στη Γερμανία έγραψε ισχυρό ξεκίνημα με 7% αύξηση ασφαλίστρων. Το διεθνές business του Ομίλου αναπτύσσεται δυναμικά με έσοδα από ασφάλιστρα αυξημένα κατά 8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ιταλία, Σκανδιναβικές χώρες και ΗΠΑ είχαν μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Dr. Fassbender υπογράμμισε: «Έχουμε πλήρη έλεγχο του business μας και μια πολύ συγκεκριμένη άποψη πώς προτιθέμεθα να γράψουμε τα επόμενα κεφάλαια στο success story μας. Θα συνεχίσουμε τη διεθνή μας επέκταση συμμετέχοντας πλήρως στον ψηφιακό μετασχηματισμό».