Συνεντεύξεις

Στέλιος Τζίτζης: ό,τι ονειρεύομαι μπορώ να το στοχεύω!

Ο κ. Στέλιος Τζίτζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγινα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από τις απαντήσεις του στα ερωτήματα της «α.α.» μαθαίνουμε γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, πώς ονειρεύεται το μέλλον του και πού οφείλεται η ήδη επιτυχημένη πορεία του –παρότι μετρά λίγα χρόνια στον κλάδο (το 2019 εντάχθηκε στην Επιθεώρηση Χρυσολόγου και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του ίδιου του κ. Χρήστου Χρυσολόγου), έχει καταφέρει ήδη να διακριθεί, για τις υψηλές επιδόσεις του, μεταξύ των συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κύριε Τζίτζη, γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και πού αποδίδετε την επιτυχημένη πορεία σας μέχρι σήμερα;

Στ.Τζ.: Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τα σχετικά ερεθίσματα που πήρα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και κατόπιν της εμπειρίας στις πωλήσεις που αποκόμισα στην επαγγελματική μου προϋπηρεσία. Κοινώς, ήταν ένα κράμα θεωρίας και πράξης, στο μυαλό μου. Ο δεύτερος είναι πως ανακάλυψα ότι ο ρόλος του ελεύθερου επαγγελματία μου ταιριάζει περισσότερο, μιας και αγαπώ να εργάζομαι, είμαι πειθαρχημένος, τελειομανής και με διακρίνει η πίστη μου στην εργασία μου και στις δυνατότητές μου. Αυτοί θεωρώ ότι είναι και οι βασικοί λόγοι της επιτυχημένης μου πορείας μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με την καθημερινή καθοδήγηση των managers μου, Δημήτρη Τσιούμα και Βαγγέλη Γεωργιάδη.

Το ότι είστε απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά με τι ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας έχει εφοδιάσει;

Στ.Τζ.: Πρωτίστως με έκανε να ξεπεράσω γρήγορα το θεωρητικό σκέλος της δουλειάς μας, μιας και έχω αφιερώσει αρκετές ώρες μελέτης στο παρελθόν. Επιπλέον, με έχει προετοιμάσει για να μπορώ να έχω τη σχετική τεχνογνωσία, για το πώς λειτουργεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ποια είναι η θεωρία πιθανοτήτων πάνω στην οποία βασίζεται και τι πραγματικά σημαίνει διαχείριση κινδύνου. Περισσότερο από όλα, όμως, θα έλεγα ότι σε ένα περιβάλλον έντονου και ισχυρού ανταγωνισμού, το γεγονός ότι το επάγγελμά μου συνδέεται με την επιστήμη που σπούδασα κάνει τον πελάτη γρήγορα να νιώσει σιγουριά και εμπιστοσύνη στο ότι έχει απέναντί του έναν καταρτισμένο επαγγελματία.

Τι στόχους θέτετε, άμεσους και μακροπρόθεσμους;

Στ.Τζ.: Οι στόχοι μου είναι απλοί. Δουλεύω έτσι ώστε να παραμείνω στις υψηλές θέσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής πανελλαδικά, ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους επαγγελματίες, κάτι το οποίο, πέρα από διακρίσεις και ταξίδια επιβράβευσης, συνοδεύεται με μακροχρόνιες και ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μου. Αν κοιτάξω ένα βήμα παραπέρα, θα ήθελα μελλοντικά να είμαι ένας Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, όχι μόνο στον επαγγελματικό τίτλο, αλλά κυρίως στην ουσία. Να εκπροσωπώ την εταιρεία μου και τον εαυτό μου με ήθος, φρέσκιες ιδέες, την κουλτούρα που μας διακρίνει και πίστη στον θεσμό. Όσο για το Management… Ποτέ δεν ξέρεις. η δουλειά μας μου έχει αποδείξει ήδη πως ό,τι ονειρεύομαι μπορώ να το στοχεύω!

Διαβάστε επίσης: H Επιθεώρηση Χρυσολόγου βράβευσε τους Κορυφαίους Συνεργάτες της


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας