Διεθνή

Στα $2,79 τρισ. η αξία των 25 κορυφαίων ασφαλιστών

Η αγοραστική αξία των 25 κορυφαίων ασφαλιστών παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 2,7% σε τριμηνιαία βάση, κατά το 4ο τρίμηνο του 2023, φθάνοντας συνολικά τα $2,79 τρισ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και έρευνας GlobalData, οι περισσότερες από τις αξίες αυξήθηκαν κατακόρυφα το 4ο τρίμηνο, επωφελούμενες από την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε θέματα κινδύνου και την εστίαση στην οικονομική ασφάλεια.

Ειδικότερα, η Life Insurance Corporation of India και η Allstate Corp κατέγραψαν αύξηση της αγοραστικής τους αξίας κατά 27,9% και κατά 24,5%. Αντίθετα, η China Life Insurance και η Ping An Insurance Group είχαν απώλειες άνω του 15%, ενώ η Berkshire Hathaway διατηρεί την πρώτη θέση για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, με αγοραστική αξία $776,9 δισ.

Στη λίστα συναντάμε και αρκετές ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Allianz, η οποία καταλαμβάνει την 4η θέση της κατάταξης, με αγοραστική αξία $104,6 δισ., αυξημένη κατά 8,7% (βλ. πίνακα).«Η σταθερή ζήτηση για προστασία, που οφείλεται στην ευαισθητοποίηση σε θέματα κινδύνου, στην αύξηση των αξιών των ακινήτων και σε ισχυρούς τομείς, όπως η ασφάλιση ζωής και η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές προσαρμογές των τιμών και τη γεωγραφική διασπορά, επέτρεψαν στον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο να ξεπεράσει τις προκλήσεις και να σημειώσει θετικές επιδόσεις το 4ο τρίμηνο του 2023», επισημαίνει ο κ. Murthy Grandhi, Company Profiles Analyst της GlobalData, προσθέτοντας: «Για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η GlobalData προβλέπει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος παγκοσμίως ενδέχεται να είναι ασταθής, με μία πιθανή επιβράδυνση και ευμετάβλητα αντασφαλιστικά κόστη. Η συνεχιζόμενη ζήτηση για καλύψεις ζωής και κυβερνοχώρου, η επαναδραστηριοποίηση της Κίνας και η υιοθέτηση του InsurTech θα μπορούσαν να ωθήσουν τον κλάδο προς τα εμπρός. Ωστόσο, οι φυσικές καταστροφές, οι κανονιστικές ρυθμίσεις και η συνεχιζόμενη κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να προκαλέσουν απρόβλεπτες αντιδράσεις. Οι ασφαλιστές που προσαρμόζονται, διαφοροποιούνται και διαχειρίζονται σωστά τους κινδύνους θα είναι σε καλύτερη θέση για να οδηγήσουν την κατάσταση προς μία πιθανή ανάπτυξη αυτό το αβέβαιο τρίμηνο».

Στα $2,79 τρισ. η αξία των 25 κορυφαίων ασφαλιστών

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας