Διαμεσολαβούντες

Σωματεία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης σε κάθε πόλη της Ελλάδας

Με ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή και εποικοδομητικά συμπεράσματα για δράσεις που θα αναληφθούν στη συνέχεια εξελίχθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Κέρκυρα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του νησιού.

Κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ήταν και η δημιουργία Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας, μια κίνηση ουσιαστική που θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπροσώπηση και αποτελεί πρόκληση για κάθε πόλη της χώρας όπου δραστηριοποιούνται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τη δραστηριότητα του επαγγελματία και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  κατά τη συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, κ. Στ. Μέξα, τόνισε τη σημασία που έχει κάθε πόλη της χώρας να αποκτήσει ένα Σωματείο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δήλωσε τη στήριξη του Ε.Ε.Α. σε σχετικές πρωτοβουλίες και ανέδειξε την έως σήμερα επιτυχία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της χώρας μέσα από τις κοινές δράσεις, την συλλογικότητα και την συμπόρευση σε διεκδικήσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κ. Δ. Γαβαλάκης, τόνισε την αξία της «δικτύωσης» των επαγγελματιών όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τα Επιμελητήρια και προέβαλε τη δυναμική που δημιουργείται μέσα από τις πανελλαδικές κοινές και συντονισμένες δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών οι οποίες αναβαθμίζουν την αξία και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του ο  κ. Στέφανος Μέξας, Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ανέφερε ότι η  συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές Κέρκυρας είχε υψηλή συμμετοχή και ανέδειξε βασικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιφέρειας και εμπόδια που συναντούν όπως είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Σωματείου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κέρκυρας στο επόμενο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση και των επαγγελματιών και του επαγγέλματος.

Η συνάντηση με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές έγινε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για ευρύτερα θέματα της επιχειρηματικότητας του νησιού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και άλλων παρόμοιων που αφορούσαν τις σχολές οδηγών και την εστίαση για την οποία ειδικά μετέβη εκεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α., κ. Γ. Καββαθάς.

Το Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν συνολικά ο πρόεδρος, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ν. Γρέντζελος, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δ. Γαβαλάκης.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας