Χωρίς κατηγορία

Απόλλων: Μέθοδοι για “Restart” της παραγωγικότητας στις νέες συνθήκες

Ενημερωτική συνάντηση για την εκκίνηση της παραγωγικότητας και την ανάπτυξη των εργασιών στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημική κρίση, με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Λελεδάκη, Founder & CEO IFAAcademy, υλοποίησε στις 28 Ιουνίου 2021 για τους συνεργάτες της η Απόλλων.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Απόλλων, στις θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν περιλαμβάνονταν η ψυχολογία του καταναλωτή και του διαμεσολαβητή στην πώληση, μέσα από ποια συστήματα μπορεί ο επαγγελματίας να διαχειριστεί τις αντιρρήσεις, μέθοδοι επίτευξης στόχων στην πώληση, σχεδιασμός επικοινωνίας, πωλησιακή στρατηγική, καθώς και η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψηφιακών εργαλείων.

Ο κ. Π. Λελεδάκης αναφέρθηκε στην ψηφιακή μετάβαση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και το phygital μοντέλο το οποίο θα επικρατήσει στην επόμενη δεκαετία. Η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και η αύξηση των επενδύσεων θα δημιουργήσουν νέο πεδίο για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής παραγωγής και την επανατοποθέτηση του διαμεσολαβητή στην αγορά για τη μεγέθυνση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου.

Όπως σημείωσε «οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν. Θα υπάρξουν πολλές ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία. Σταδιακά θα δούμε και θετική επίδραση στην ψυχολογία του καταναλωτή. Λόγω των μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις οι καταναλωτές προσανατολίζουν πόρους σε αποταμιευτικά ασφαλιστικά προγράμματα. Το κομμάτι της Επικουρικής Ασφάλισης θα καλλιεργήσει στον Έλληνα κουλτούρα ατομικής ευθύνης όσον αφορά τη διαχείριση των συνταξιοδοτικών του κεφαλαίων».

Χρειάζεται πρόσθεσε «να δημιουργήσουμε μία νέα ισορροπία πίστης χρηματοοικονομικής με ενίσχυση της αξιοπιστίας προς τον Κλάδο μας. Καθοριστικό ρόλο, εν προκειμένω, θα διαδραματίσει η εξωστρέφεια του Κλάδου και η πληροφόρηση σχετικά με τη φερεγγυότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και πώς αυτή διασφαλίζεται μέσα από την εποπτεία και το κανονιστικό πλαίσιο. Πάμε σε μία χρυσή δεκαετία της ασφάλισης».

Η συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν συνεργάτες του κλάδου Ζωής, έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου της Απόλλων προς τους συνεργάτες του δικτύου της.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας