Άρθρα

Σοφία Μυστρίδου: Στόχος μου να ανήκω στους πιο πετυχημένους του κόσμου

Πριν από μια δεκαετία περίπου, ως ασφαλιστική σύμβουλος μόλις ενός έτους, συμμετείχα στην ημερίδα του MDRT στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη η ημέρα έχει από τότε χαραχτεί στο μυαλό μου, καθώς πήρα την απόφαση –μέχρι τότε αμφιταλαντευόμουν– ότι θέλω να παραμείνω στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης και θέλω κι εγώ να μοιάσω και να γίνω επιτυχημένη, όπως όλοι οι ασφαλιστές που βρίσκονταν σε εκείνη την αίθουσα.

«Ο ασφαλιστής δεν είναι ταχυδρόμος να αφήνει το συμβόλαιο στο γραμματοκιβώτιο. Είναι ο άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου και γίνεται ο σύμβουλος προστασίας σου από μια οικονομική ζημιά».

Αυτή η φράση ακόμα δεν έχει ξεθωριάσει από τις σημειώσεις μου και στα 12 χρόνια της επαγγελματικής πορείας μου την ακολουθώ πιστά! Όπως πιστά ακολουθώ και τις ανάγκες των πελατών μου, τιμώ την εμπιστοσύνη τους, φροντίζω για την εξυπηρέτησή τους και είμαι εκεί σε οποιαδήποτε “μπόρα”, για να τους προστατέψω.

Γιατί είναι λειτούργημα να είσαι ασφαλιστικός σύμβουλος! Γεμίζω χαρά και ενέργεια, όταν βλέπω τους πελάτες μου, αντίστοιχα, να χαμογελούν. Και ναι! Ήταν η σοφότερη απόφαση που έχω πάρει. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην είμαι ασφαλίστρια!

Πιστεύω πως είμαι ο επαγγελματίας που θα ήθελα να είχα. Τα συστατικά, για να το πετύχω αυτό, είναι η αγάπη και το πάθος που έχω για το επάγγελμά μου, η συνεχής εκπαίδευσή μου, η υπομονή και η επιμονή, και η θέληση να γίνομαι καλύτερη, για να παρέχω τα άριστα στους ανθρώπους που συνεργάζομαι και εξυπηρετώ.

Ο Οκτώβρης του 2011, λοιπόν, ήταν ο προπομπός της επιτυχίας. Τότε έθεσα τον στόχο μου: να καταφέρω μια μέρα κι εγώ να ανήκω στους πιο πετυχημένους του κόσμου. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Και το όνειρο αυτό πήρε μορφή και έχω την τιμή να ανήκω σε αυτή την υπέροχη ομάδα.

Βέβαια, για να ανέβεις στην κορυφή, αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες, έρχεσαι αντιμέτωπος με φόβους, με απορρίψεις, με σκέψεις όπως: «Μήπως δεν κάνω εγώ γι’ αυτή τη δουλειά;», και πολλά ακόμα. Όλα αυτά, όμως, έρχονται στο μυαλό σου, για να σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό και να σου διδάξουν πως δεν πρέπει να υποχωρείς στα όνειρά σου, αλλά να διεκδικείς τον ουρανό, γιατί αυτό σου αξίζει!

Και σου αξίζει και μπορείς να το καταφέρεις! Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, να προσπαθήσεις να κάνεις το επόμενο βήμα, να μιλάς για την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, να επενδύεις στον εαυτό σου, να έχεις συνέπεια και συνεργασία με την ομάδα σου!

Κι εγώ είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που είναι εκεί, δίπλα μου, και μαζί τους έφτασα στην κορυφή, γιατί πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν φτερά να πετάξω.

Σοφία Μυστρίδου: Στόχος μου να ανήκω στους πιο πετυχημένους του κόσμου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννημένη στη Δράμα, η κα Σοφία Μυστρίδου είναι το τρίτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Είναι απόφοιτη του τμήματος της Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις σπουδές της και ύστερα από γραπτές εξετάσεις απέκτησε, το 2010, την άδεια της ασφαλιστικής συμβούλου από την ΤτΕ, καθώς επίσης και την άδεια του συντονιστή ασφαλιστικών συμβούλων. Λατρεύει τα ταξίδια, καθώς της αρέσει να γνωρίζει νέες κουλτούρες, τοπία και φαγητά. Λατρεύει, επίσης, τον αθλητισμό –ασχολείται με το άθλημα του kick boxing και την ορειβασία, έχοντας κατακτήσει και την κορυφή του Ολύμπου–, αλλά και τη μουσική –με μια λέξη που θα της πεις θα τη συμπληρώσει με ένα τραγούδι. Η οικογένειά της και οι φίλοι της είναι οι άνθρωποι που θα έφτανε στην άλλη άκρη για χάρη τους και είναι πάντα εκεί σε ό,τι χρειαστούν. Το μοτο της: Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει. 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας