Εκδηλώσεις

ΣΕΣΑΕ: Ομιλία κας Φοίβης Κουντούρη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ομιλία που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με θέμα: «Βιωσιμότητα και Ασφάλιση: Πώς μπορούν οι Ασφαλιστές να οδηγήσουν τη βιωσιμότητα;».

Όπως αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου, πάνω από 100 στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας Φοίβης Κουντούρη, Καθηγήτριας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Fellow World Academy of Art and Science, εκλεγμένη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE), Συμπρόεδρο του UN SDSN Europe.

Η κα Φοίβη Κουντούρη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε:

  • στην απαιτητικότητα για σύγχρονη και κυρίως άμεση αντιμετώπιση της πολλαπλής κρίσης που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία από την πανδημία, την οικονομική κατάρρευση εξαιτίας αυτής, την κλιματική αλλαγή, τη μείωση της βιοποικιλότητας και την κατάρρευση των οικοσυστημάτων
  • στην ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και μετάβαση στην αειφορία μέσα από έναν «πράσινο» και «ψηφιακό» μετασχηματισμό
  • στο ότι απαιτούνται λύσεις διεπιστημονικές, ολιστικές και συστημικές
  • στη σύμπραξη διαφόρων ερευνητικών οργανισμών, οι οποίοι εργάζονται για να σχεδιάσουν μονοπάτια, τεχνολογικά – οικονομικά – πολιτικά, με στόχο να τα αναδείξουν με λεπτομέρεια, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα και με ταχύτητα για να λειτουργήσουν και να οδηγήσουν στην αειροφορία.

Επίσης, υπογράμμισε τη συμβολή της ασφαλιστικής εργασίας και αγοράς σε πολλούς από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως τον στόχο 13 για το κλίμα και άλλους, ενώ παράλληλα στις ασφαλιστικές εταιρείες συνέστησε:

  • να ενισχύσουν τις ομάδες που παρακολουθούν και κατανοούν τις διατάξεις που εκδίδονται από διάφορους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους φορείς
  • να δημιουργήσουν εργαλεία για την αντιμετώπιση κινδύνων σε συστημικό πλαίσιο
  • να ενισχύσουν την ικανότητα ανάλυσης δεδομένων για την καλύτερη πρόβλεψη των μελλοντικών κινδύνων και να αναμορφώσουν τα παραδοσιακά συμβόλαια και μοντέλα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της κας Φοίβης Κουντούρη σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους ακροατές, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΣΑΕ.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα επιμορφωτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων του Συνδέσμου. Το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.

 Στην προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου, πολύτιμη ήταν η στήριξη των χορηγών :

«AON» – Πλατινένιος Χορηγός,

«ERGO», «EUROLIFE FFH» & «HOWDEN MATRIX S.A.» – Χρυσοί Χορηγοί. 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας