Εκπαίδευση

Σεμινάριο για την Απάτη στις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις

“Financial Statements Fraud – Απάτη στις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις” είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το Internal Auditing Education Center (IAEC), στο πλαίσιο της International Fraud Awareness Week (www.FraudWeek.com) και με την υποστήριξη του Hellenic ACFE.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Ευστάθιος Πετρόπουλος, CPA (GR), CRMA, επικεφαλής του Τομέα Ελέγχου Χρημ/κής Διαχείρισης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 από 09.00 – 17.00.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής – 8 CPEs.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο:

Ι) τα αίτια που οδηγούν στη διάπραξη απατών στις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις

ΙΙ) τις συνηθέστερες μεθόδους που χρησιμοποιούνται

ΙΙΙ) τα κυριότερα σημεία συναγερμού

ΙV) τους βασικούς τρόπους ελέγχου και πρόληψης και

V) το πλαίσιο των διεθνών ελεγκτικών προτύπων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, σε στελέχη επιχειρήσεων και ειδικότερα οικονομικών υπηρεσιών, σε αναλυτές Οικονομικών Καταστάσεων, σε μέλη επιτροπών ελέγχου, σε στελέχη εποπτικών φορέων, σε ακαδημαϊκούς και σπουδαστές οικονομικών επιστημών και εν γένει επαγγελματίες που θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ευρύτερη γνώση επί του θέματος.

Περισσότερες πληροφορίες (κόστος συμμετοχής κ.λπ.) και εγγραφή στο σεμινάριο εδώ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3689395 , e-mail: [email protected]
www.certifications.econ.uoa.gr


 

*Λίγα λόγια για το  “INTERNAL AUDITING EDUCATION CENTER’’

Το “Internal Auditing Education Center” (IAEC) δημιουργήθηκε, το καλοκαίρι, από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) και το Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο νέος αυτός φορέας ευελπιστεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση της γνώσης σε θέματα εσωτερικού ελέγχου όπως επίσης διαχείρισης κινδύνων, διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης. Επιδίωξή του αποτελεί η άρτια κατάρτιση των εσωτερικών ελεγκτών και όλων όσοι ενδιαφέρονται για θέματα ελεγκτικής και συναφών αντικειμένων, με στόχο την ανάπτυξη στελεχών υψηλού επιπέδου, ικανών να προσδώσουν αξία σε κάθε οργανισμό.

Το IAEC θα προσφέρει το ανανεωμένο σε δομή και περιεχόμενο INTERNAL AUDITING & GRC PROGRAM, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΥ και υπό την αιγίδα των HACFE, ISACA Athens Chapter και SAS Institute, και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης των εσωτερικών ελεγκτών. Επίσης, προγραμματίζει μαθήματα προετοιμασίας για την απόκτηση επαγγελματικών πιστοποιήσεων στον εσωτερικό έλεγχο και σε άλλα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, καθώς και στοχευμένους κύκλους σπουδών με εξειδικευμένη θεματολογία, καλύπτοντας τις ανάγκες των στελεχών της σύγχρονης επιχείρησης, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και τους επιχειρησιακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας