Εταιρείες

Rapid test σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea

Μία νέα μέθοδος ταχείας ανίχνευσης του Αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test) προστέθηκε σε όλα τα εργαστήρια της Affidea, μετά την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι της Covid-19 και τον μοριακό έλεγχο με Real-Time PCR.

Η εξέταση πραγματοποιείται με λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των μονάδων της Affidea1.

Η Affidea συνεργάζεται με τους πλέον αξιόπιστους οίκους Αμερικής και Ευρώπης, προσφέροντας μια «in vitro» διαγνωστική ταχεία δοκιμασία για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου (Ag) SARS-CoV-2 σε δείγματα ανθρώπινων ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων, από άτομα που πληρούν τα κλινικά ή/και επιδημιολογικά κριτήρια για COVID-19. Οι οίκοι είναι εγκεκριμένοι με FDA (EUA), έχουν CE-IVD και έχουν πάρει έγκριση επείγουσας χρήσης ( ΕUA) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Η δοκιμή αντιγόνου δοκιμάζει αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2, με αποτελέσματα έτοιμα σε 30 λεπτά, επιτρέποντας ενημερωμένες αποφάσεις θεραπείας. Η δοκιμή αντιγόνου ελέγχει με ακρίβεια άτομα με γνωστή έκθεση σε μολυσμένους ασθενείς με SARS-CoV-2, παρέχοντας γρήγορες απαντήσεις σχετικά με την κατάσταση της μόλυνσης. Θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 7η ημέρα η ευαισθησία της μεθόδου μειώνεται.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος επισημαίνει: «Στον όμιλο Affidea, η υγεία είναι πάνω απ’ όλα! Με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε ετοιμότητα και ικανό να εργαστεί σε καθεστώς πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους εξεταζόμενους, και τα πληροφοριακά συστήματα να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, η Affidea συνεχίζει πλήρως το έργο της για την προάσπιση της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και συνεισφέρει στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα».


1 Η εξέταση rapid test δεν πραγματοποιείται προς το παρόν στην Affidea Βάρης και Central.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google New

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας