Αυτοψία στο Affidea Central

Σε καιρό πανδημίας καλό είναι να αποφεύγονται οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος, λένε οι ειδικοί. Ωστόσο, καθώς θεωρώ ότι η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, αποφάσισα ότι δεν θα επέτρεπα σε καμία πανδημία να αναβάλει το ετήσιο check up που συνηθίζω να κάνω κάθε φθινόπωρο.

Eπέλεξα το διαγνωστικό κέντρο της Affidea στην πλατεία Μαβίλη, το Affidea Central, για δύο λόγους: ο πρώτος καθαρά πρακτικός. ήταν κοντά στο σπίτι μου, επομένως θα μπορούσα να πάω περπατώντας και να αποφύγω τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο δεύτερος λόγος ήταν από… επαγγελματική διαστροφή.

Και εξηγούμαι: πρόσφατα λάβαμε ένα δελτίο Τύπου για τη μετεγκατάσταση, από την 1η Σεπτεμβρίου, της Affidea Ψυχικού, στο παλιό κτήριο της ERGO, στη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 97, στο κέντρο της Αθήνας, με δήλωση του Δ/ντος Συμβούλου της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρου Καρούτζου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Affidea Central αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της φιλοσοφίας που διέπει τη διοίκηση του Ομίλου Affidea, για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, πάντα με σεβασμό και αφοσίωση στον άνθρωπο.
Στον οργανωμένο χώρο του, κάθε ασθενής θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει πολλαπλά επίπεδα ιατρικής φροντίδας, να πραγματοποιήσει διαγνωστικές εξετάσεις με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και να εξυπηρετηθεί σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας και αξιοπιστίας».

Σκέφτηκα, λοιπόν, να συνδυάσω το check up μου με μία ξενάγηση στους χώρους και να δω από κοντά τα μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, που εξασφαλίζουν «νέα δεδομένα στην απεικόνιση και στη διάγνωση, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, άνεσης και φιλοξενίας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Affidea, κα Σταυρούλα Σηφάκη, και η Διοικητική Διευθύντρια του Affidea Central, κα Θεώνη Παπατζίκη, ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου και, μπορεί οι εξετάσεις για λόγους ανωτέρας βίας (δικής μου) να αναβλήθηκαν, η ξενάγηση, όμως, έγινε κανονικά και με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από τον Covid-19!

Εκεί που η ποιότητα συναντά την αισθητική

Οι πρώτες εντυπώσεις κερδίζονται ήδη από τον χώρο υποδοχής, που αποπνέει μία αίσθηση ζεστής φιλοξενίας που δεν τη συναντάς συχνά στις, συνήθως “αποστειρωμένες” όσον αφορά την αισθητική, μονάδες υγείας.

Το Κέντρο καταφέρνει να συνδυάζει με αρμονία το μοντέρνο design και τις κομψές εγκαταστάσεις με την υπερσύγχρονη τεχνολογία και την απαράμιλλη αισθητική. Εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ προσφέρει όχι μόνο ασφάλεια και λειτουργικότητα στην παροχή ιατρικής πράξης, αλλά και ευχέρεια πρόσβασης για υπερήλικες, ΑΜΕΑ, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, σύγχρονες εγκαταστάσεις για άνετη παραμονή.

Αυτοψία στο Affidea Central

Η Affidea, πραγματικά, δημιούργησε ένα φιλικό περιβάλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς που της εμπιστεύονται το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία τους. Και το σημαντικότερο, έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα θετικό, χαλαρωτικό και ελκυστικό κλινικό περιβάλλον, που μειώνει σημαντικά το άγχος και την αγωνία των ασθενών, τόσο κατά τη διενέργεια της εξέτασης, όσο και κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας

Στον εξοπλισμό του Κέντρου περιλαμβάνονται Αξονικός Τομογράφος 128 τομών, Μαγνητικός Τομογράφος, Ψηφιακός Μαστογράφος και Τομοσύνθεση 3D Τεχνολογία Απεικόνισης Μαστού, Υπερηχοτομογράφοι τελευταίας γενιάς, Ψηφιακό Ακτινολογικό, Ψηφιακό Πανοραμικό – Κεφαλομετρικό, Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας.

Το σύγχρονο και πλήρως οργανωμένο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο καλύπτει όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται για τη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών.

Λειτουργεί επίσης μία Πρότυπη Κάθετη Μονάδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων, στην οποία, εκτός των κλασικών καρδιολογικών εξετάσεων, διενεργούνται ειδικές εξετάσεις, όπως stress echo, exercise echo, ελαστογραφία, αξονική στεφανιογραφία, μαγνητική τομογραφία καρδιάς, πλήρης έλεγχος όλων των περιφερικών αγγείων με σύγχρονες τεχνικές της έγχρωμης Doppler Υπερηχοτομογραφίας (triplex).

Κάποια από τα παραπάνω μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας απαιτούν ειδικές εκπαιδεύσεις, εξειδίκευση και τεχνογνωσία, οπότε καλό είναι, πριν πάτε, να επικοινωνήσετε με το Κέντρο, για να εξακριβώσετε εάν μπορείτε να κάνετε εκεί την εξέταση που επιθυμείτε ή πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο άλλο κέντρο του Ομίλου.

Από τα μηχανήματα που είδα, θα σταθώ σε δύο από αυτά, που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα –οι γυναίκες αναγνώστριες είμαι σίγουρη ότι θα αντιληφθούν καλύτερα από τον καθένα το γιατί.

Το πρώτο είναι ο μαστογράφος Senographe Pristina, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στην εξεταζόμενη, μέσω ενός τηλεκοντρόλ, να ελέγχει, υπό την επίβλεψη τεχνολόγου, την πίεση που ασκείται στους μαστούς της (self-compression tool).

Το δεύτερο είναι η συσκευή Υπερήχων LOGIQ E10 της General Electric. Το Affidea Central είναι το πρώτο Κέντρο της Affidea σε όλη την Ευρώπη στο οποίο εγκαταστάθηκε και ήδη λειτουργεί το συγκεκριμένο μηχάνημα, με τη χαρά και την υπερηφάνεια όλων να περισσεύει. Πρόκειται για την τελευταία “λέξη” της τεχνολογίας, που προσφέρει σύγχρονες μεθόδους απεικόνισης με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, σε κοιλιά, αγγεία και μαστό, ενώ συνιστά σημαντική επένδυση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Κέντρου.

Αρχή πάντων ο άνθρωπος

Θεωρούμε, και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι κανένα μηχάνημα, όσο προηγμένο και να είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο.

Η ανθρώπινη παρουσία σε έναν χώρο που αφορά την υγεία είναι σημαντική: από τους ανθρώπους που διατηρούν τον χώρο καθαρό ή εκείνους στην υποδοχή που θα σε υποδεχτούν με το χαμόγελο (ακόμα κι αν κρύβεται πίσω από τις μάσκες) και με τη ζεστασιά και την ενθάρρυνση στο βλέμμα, όταν θα πάρεις τα αποτελέσματα, μέχρι και κυρίως εκείνους που θα χειριστούν σωστά τα μηχανήματα και θα κάνουν ακριβή διάγνωση.

Το Affidea Central εκτός από τον πράγματι εντυπωσιακό ιατρικό εξοπλισμό, διαθέτει αξιόλογο διοικητικό προσωπικό και μία εξαιρετική ιατρική ομάδα, με επικεφαλής τον Αγγειολόγο – Ακτινολόγο, Δρα Νικόλαο Λιάση.

Καθώς σκέφτομαι πότε θα πρέπει να επιστρέψω, για να κάνω επιτέλους τις εξετάσεις μου –το Διαγνωστικό Κέντρο δέχεται καθημερινά ασθενείς από τις 6:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο από 7:30 έως 15:00–, η κα Παπατζίκη με ξεπροβοδίζει, λέγοντας: «Στην Affidea, θέλουμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά στη ζωή των ασθενών μας! Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για αυτό τον σκοπό».

Δήμητρα Καζάντζα

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google New

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας