Άρθρα

Αffidea: Επανασχεδιάζοντας την εμπειρία της ψηφιακής μαστογραφίας

Ο όμιλος Affidea και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, εφιστά την προσοχή των γυναικών να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Όμως, για πολλές γυναίκες, ο κύριος λόγος που δεν προγραμματίζουν τη μαστογραφία είναι ο φόβος και το άγχος του πιθανού αποτελέσματος και της δυσφορίας κατά την εξέταση.

Ο Όμιλος Affidea, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εγκατέστησε και λειτουργεί νέο σύστημα Ψηφιακού Μαστογράφου της GE, εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για τη βέλτιστη απεικόνιση των μαστών, διαθέτοντας ταυτόχρονα εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και στην πυκνότητα των μαστών κάθε εξεταζόμενου προσώπου.

Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 1η αιτία θανάτου στις γυναίκες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, κάνει σαφή την αναγκαιότητα και τη σημασία διενέργειας προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου. Εντοπίζει παθολογικές οντότητες που δεν είναι ανιχνεύσιμες με άλλες απεικονιστικές εξετάσεις και αυτό από μόνο του δείχνει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της εκτέλεσης ψηφιακής μαστογραφίας.

Η πρώτη μαστογραφία (μαστογραφία αναφοράς) γίνεται σε ηλικία 35 ετών και από τα 40 και μετά ο έλεγχος γίνεται σε ετήσια βάση. Αν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, ο έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε μικρότερες ηλικίες, πάντα κατόπιν συνεννόησης με ειδικό ιατρό μαστού.

Ο νέος Ψηφιακός Μαστογράφος Senograph Pristina τεχνολογίας 3D – τρισδιάστατης απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση που διαθέτει η Affidea στα διαγνωστικά της κέντρα, παρέχει εξαιρετικά ακριβείς και αναλυτικές απεικονίσεις με τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας και τη μοναδική δυνατότητα ελεγχόμενης συμπίεσης από την εξεταζόμενη.

Θέτοντας τον έλεγχο στα χέρια των ασθενών

Η μαστογραφία δεν χρειάζεται να είναι πλέον κάτι που προξενεί φόβο, πόνο ή δυσφορία. Ένα από τα σημαντικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Senographe Pristina είναι το γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα στην ασθενή να ελέγχει την πίεση που ασκείται στους μαστούς της (self-compression tool). Ένα τηλεκοντρόλ δίδεται στην ασθενή και μπορεί η ίδια να προσαρμόζει την πίεση που της ασκείται υπό την επίβλεψη τεχνολόγου, δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα για τον μερικό έλεγχο της εξέτασης.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του Senographe Pristina αλλάζει τον τρόπο που τοποθετείται η ασθενής. Αντί της έκτασης των χεριών στα χερούλια, κρατώντας τα πολύ σφιχτά, κάτι που καταπονεί τους θωρακικούς μύες και επιδρά στην ποιότητα της εικόνας, η ασθενής μπορεί πλέον να γείρει άνετα στα στηρίγματα των βραχιόνων, χαλαρώνοντας τους μύες της και απλοποιώντας την τοποθέτηση, τη συμπίεση και τη διαδικασία της απεικόνισης.

Η λάθος τοποθέτηση του σώματος της εξεταζόμενης έχει διαπιστωθεί πως ευθύνεται για τις περισσότερες ελαττωματικές κλινικές απεικονίσεις. Μέσω της επίτευξης μεγαλύτερης άνεσης της εξεταζόμενης, ο τεχνολόγος μπορεί να εστιάσει στην καλύτερη τοποθέτηση και η εξέταση δύναται να γίνει ταχύτερη και ευκολότερη, ώστε να αποφεύγονται οι ασάφειες λόγω κίνησης της εξεταζόμενης, καθώς και οι περιττές, επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

Αυτή η αναθεωρημένη φιλοσοφία της τοποθέτησης της ασθενούς αποτελεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Οι νέες αυτές τεχνικές συμπίεσης και τοποθέτησης αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό σε όρους αντίληψης για την εξέταση από πλευράς της ασθενούς, αλλά και σε σχέση με την άνεση που βιώνει κατά τη διαδικασία.

Περισσότερο από μία μαστογραφία

Ο Ψηφιακός Μαστογράφος Senographe Pristina αποτελείται από απαλά χρώματα και λείες επιφάνειες, στοχεύοντας στον περιορισμό του άγχους που βιώνουν οι ασθενείς και τη μετατροπή της μαστογραφίας σε μία περισσότερο θετική εμπειρία. Ο νέος, κομψός σχεδιασμός του με τον χαλαρωτικό φωτισμό και τις στρογγυλοποιημένες γραμμές προωθούν την αίσθηση της ηρεμίας και της άνεσης, ενώ το προστατευτικό προσώπου προσφέρει ένα σταθερό στήριγμα για το κεφάλι της εξεταζόμενης κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Ο Senographe Pristina αποτελεί μέρος της δέσμευσης αφενός της GE στο “SensorySuite”, που διεγείρει ταυτόχρονα τουλάχιστον τρεις από τις αισθήσεις της γυναίκας –όσφρηση, όραση και ακοή–, και αφετέρου της Affidea, που βελτιώνει την εξεταστική εμπειρία που βιώνεται σε παγκόσμια κλίμακα μέσα από μία καθολική στρατηγική, που στοχεύει στη μείωση της εκλαμβανόμενης δυσφορίας, του φόβου και του άγχους που προκαλεί η μαστογραφία.

Ο όμιλος Affidea, επιστρατεύοντας την καλύτερη από την ιατρική τεχνολογία αιχμής, εμπνέεται από την κατανόηση των αναγκών όλων των γυναικών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, εφιστά την προσοχή των γυναικών να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, καθώς η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία!

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας