“Πάρε την ευθύνη” η Vanessa Bucklin στην MDRT Day in Thessaloniki

2778
Bucklin Vanessa MDRT

“Πάρε την ευθύνη” είναι το θέμα που θα αναπτύξει στην MDRT Day in Thessaloniki η Vanessa Bucklin, επιτυχημένη ασφαλιστική σύμβουλος στις ΗΠΑ και πολλά χρόνια μέλος του MDRT.

Με τη συνέντευξη της κας Vanessa Bucklin κλείνει μια σειρά 8 συνεντεύξεων που πραγματοποίησε το μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδας, κ. Λουκάς Τουρνατζής με κάποιους από τους διακεκριμένους ομιλητές που θα πλαισιώσουν την MDRT Day στη Θεσσαλονίκη (Sunny Lee, Yossi Manor, Άκη Αγγελάκη, Naji Haddad, Βαλεντίνα Κόρδη, Kobus Kleyn, Μανούσος Μαροπάκης).
Όχι μόνον οι απαντήσεις τους αλλά και τα ερωτήματα που τους έθεσε ο κ. Τουρνατζής δίνουν μια πρόγευση των όσων θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της Ημερίδας και προϊδεάζουν για όλα εκείνα (γνώσεις, πρακτικές, συμβουλές, νέες ιδέες) που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες!

 

Εργάζεστε σε μία μικρή πόλη της Βορείου Αμερικής. Μπορείτε να μας πείτε πώς μπορείτε να βρίσκετε πελάτες και να είστε ένα πιστοποιημένο μέλος του MDRT κάθε χρόνο;

Vanessa Bucklin: Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι, μου πήρε συνέντευξη πριν 5 χρόνια, μόλις είχε έρθει από την πόλη της Μινεάπολις (με πληθυσμό πάνω από 3 εκατομμύρια) όπου είχε ασφαλιστικούς συμβούλους οι οποίοι κοίταζαν έξω απ’ το παράθυρο του γραφείου την πόλη και παραπονιόντουσαν ότι δεν είχαν κάποιον να καλέσουν. Του είπα ότι είμαι υπερήφανη που το Κόνραντ είχε 2.500 κατοίκους και τους ήξερα όλους! Αυτό που θέλω να πω ότι, ενώ κάποιοι αυτό το βλέπουν ως πρόκληση (να ζω σε ένα μικρό χωριό με 2.500 κατοίκους σε μία πολύ χαρακτηριστική πολιτεία των Η.Π.Α), εγώ το βλέπω ως ευκαιρία. 

Πρώτον, ήξερα ότι ένα προσόν μου ήταν να χτίζω σχέσεις. Είμαι κόρη αγρότη, οπότε είχα μία εύκαιρη αγορά χτίζοντας σχέσεις με αγρότες και ζωοτρόφους της περιοχής. Να το πω απλά, μπορώ να χτίσω τη δύναμή μου σε μία οικία αγορά.

Δεύτερον, όχι λανθασμένες ενέργειες! Αντί να συγκεντρωθείς στην έλλειψη χρόνου, συγκεντρώσου στην κατανομή της ενέργειας που θα ξοδέψεις. Η ενέργεια είναι ανανεώσιμη, ο χρόνος όχι. Η δουλειά δεν θα έρθει στο γραφείο σου, πρέπει να πας εκεί έξω και να την βρεις. Μην εξαντλείσαι προωθώντας αλληλογραφία και απαντώντας e-mails, χρησιμοποίησε τον χρόνο σου σοφά και χρησιμοποίησε την ενέργειά σου θέτοντας προτεραιότητες σε δράσεις που θα επιφέρουν αποτελέσματα.

Θέλω να γίνω σαφής όταν αναφέρομαι σε λανθασμένες ενέργειες στη δουλειά, γιατί πολλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι συχνά παρανοούν. Επανειλημμένα, ασφαλιστικοί σύμβουλοι αισθάνονται απασχολημένοι και σκληρά εργαζόμενοι απλά και μόνο επειδή είναι στο γραφείο τους κατασκευάζοντας γραφήματα, απαντώντας e-mails και παρέχοντας κάποια υπηρεσία γραφείου. Επιφανειακά φαίνεται καλό, αλλά οι σύμβουλοι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί με την ενέργειά τους και να εστιάζουν την εργασία τους στο να χτίζουν σχέσεις και να δημιουργούν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Να σκέφτεστε και να δουλεύετε έξυπνα, ομαδοποιώντας συναντήσεις που γίνονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή, καλύπτοντας την απόσταση του προορισμού και της επιστροφής με ενδιάμεσες συναντήσεις. Διεκδικήστε όμοιες αγορές σε συνέδρια και εκθέσεις. Απευθυνθείτε σε κοινωνικά και κοινοτικά δρώμενα και πάντα ζητάτε συστάσεις.

Εν τέλει, θέτω στόχους και προσδοκίες για τον εαυτό μου σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Δεν γίνεται να είστε ένας καλός ασφαλιστικός σύμβουλος αν δεν έχετε ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Με το να θέσω κάποια στάνταρ και να δημιουργήσω ένα όραμα για τον εαυτό μου μπορώ να επιτύχω περισσότερα. Κάνω πράξη τη θεωρία του ολοκληρωμένου ατόμου του MDRT και είμαι προσεκτική στις επτά περιοχές ισορροπίας. Οι στόχοι κάθε μίας κατηγορίας σπάνε σε μικρότερους και μπαίνουν σε ετήσιες, τετραμηνιαίες, μηνιαίες και εβδομαδιαίες λίστες στόχων και στάνταρ.

Προέρχεστε απ’ τον τραπεζικό κλάδο. Πείτε μας σας παρακαλώ ποια η διαφορά μεταξύ ενός τραπεζικού υπαλλήλου και ενός συμβούλου οικονομικών και ασφάλισης; Οι τράπεζες πωλούν χρήμα. Εμείς τι κάνουμε;

Vanessa Bucklin: Αισθάνομαι ότι το παρελθόν μου ως τραπεζικός μου έδωσε ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για την καριέρα μου ως σύμβουλος οικονομικών και ασφάλισης. Αν και οι τράπεζες πωλούν χρήμα, παρέχουν επίσης την αναγκαία χρηματοδότηση η οποία βοηθάει ιδιώτες και επιχειρηματίες να επιτύχουν τους οικονομικούς σκοπούς τους. Το να πουλάς ασφάλεια ζωής, συγκεκριμένα, είναι το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο. Οι άνθρωποι αγοράζουν ασφάλεια ζωής επειδή αγαπούν κάποιον –οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε έξω και να βρούμε ανθρώπους που αγαπούν κάποιον! Όπως η τράπεζα, έτσι κι εσύ ως σύμβουλος βοηθάς ανθρώπους να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους, αλλά πας ένα βήμα παραπέρα βοηθώντας τους να προστατέψουν τα κεφάλαιά τους αλλά και τους αγαπημένους τους, που είναι πιο σημαντικοί!

Μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ μιας γυναίκας συμβούλου και ενός άνδρα συμβούλου στην επικοινωνία με έναν πελάτη σχετικά με την προστασία; Χρησιμοποιούν οι γυναίκες πιο συναισθηματική προσέγγιση, επηρεασμένες από το μητρικό τους ένστικτο;

Vanessa Bucklin: Λυπάμαι κύριοι, αλλά ναι, οι γυναίκες έχουν ένα πολύ άδικο πλεονέκτημα σε αυτήν την δουλειά. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτήν την απάντηση. Λόγω της πιο ευαίσθητης προσέγγισης από τη φύση μας, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούμε να συνδεθούμε συναισθηματικά με τον πελάτη γρηγορότερα και πολύ συχνά σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ως  μητέρα είμαι πολύ ευαίσθητη στο να ασφαλίσω παιδιά και μητέρες που εργάζονται έξω απ’ το σπίτι. Και πάλι, αγοράζεις ασφάλεια επειδή αγαπάς κάποιον και αισθάνομαι ότι μια γυναίκα μπορεί να συνδεθεί με αυτά τα συναισθήματα πιο έντονα.

Επιπλέον, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο απ’ τους άνδρες, επομένως όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν τις οικονομικές αποφάσεις του νοικοκυριού. Είναι επίσης αποδεδειγμένο στις Η.Π.Α. ότι όταν μια γυναίκα χάσει τον σύζυγο της λόγω θανάτου, θα αλλάξει επίσης και οικονομικό σύμβουλο. Θα επιλέξει μία γυναίκα σύμβουλο. Συχνά η γυναίκα αισθάνεται υποτιμημένη ή αγνοημένη, όταν αυτή και ο σύντροφός της συναντιούνται με τον οικονομικό τους σύμβουλο. Αυτό δεν περνά απαρατήρητο και μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τον άνδρα οικονομικό σύμβουλο.

Είστε υπερμαραθωνοδρόμος, μητέρα τριών παιδιών και μία επιτυχημένη σύμβουλος ασφάλειας ζωής. Ποιος απ’ αυτούς τους ρόλους είναι πιο δύσκολος και πώς τα καταφέρνετε όλα αυτά;

Vanessa Bucklin: Όπως λέω συχνά σε γυναίκες επαγγελματίες «ποτέ να μην κουράζεστε από την Νο. 1 δουλειά σας που είναι η οικογένεια, τα παιδιά σας». Αισθάνομαι πως θέτοντας στόχους και βάζοντας προτεραιότητες καταφέρνω να κρατήσω καλή ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, αλλά όταν τα πράγματα αποσυντονίζονται, επιστρέφω στις βάσεις μου –τα παιδιά μου. Πιστεύω πως οι γονείς θα έλεγαν ότι αυτός είναι ο πιο δύσκολος ρόλος που έχουν παίξει, αλλά είναι επίσης και αυτός με το περισσότερο νόημα.

Σε όλους τους ρόλους της ζωής μας, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την σκληρή δουλειά. Θέλω κοιτώντας πίσω να ξέρω ότι έκανα ότι μπορούσα για να κρατήσω τις προσπάθειες στο 100% σε όλες της πλευρές της ζωής μου. Δεν χάνω τον χρόνο μου σε άσκοπες ενέργειες –όλες μου οι κινήσεις γίνονται με σκέψη και είναι αφοσιωμένες στον σκοπό μου. Για παράδειγμα, όταν είμαι με τα παιδιά μου, έχω άμεση συμμετοχή στα ενδιαφέροντα και την ανάπτυξή τους. Όταν ασκούμαι, τρέχω και εκπαιδεύομαι για ώρα, σε προσόντα και νόημα. Όταν δουλεύω, δεν εμφανίζομαι στο γραφείο απλά για να είμαι παρούσα, αλλά είμαι έξω στην αγορά, αναζητώντας συστάσεις που θα με οδηγήσουν σε νέες εργασίες.

Σε κάθε πτυχή της ζωής μας, οι σπουδαίοι καταφέρνουν να πάνε πέρα ​​από τη σκληρή δουλειά, με εστίαση, αφοσίωση και θέτοντας προτεραιότητες. Βλέπουν την ευκαιρία και ξεκλειδώνουν θησαυρούς εκεί που οι άλλοι βλέπουν προκλήσεις ή βάρη. Οι σπουδαίοι δεν περιμένουν μια καλύτερη οικονομία, διαφορετικό Πρόεδρο, μεγαλύτερη αγορά, αντιθέτως βλέπουν τα εμπόδιά τους ως ευκαιρίες. Οι σπουδαίοι κάνουν ό,τι χρειαστεί (με ειλικρίνεια και τεράστιους κόπους), προκειμένου να στηρίξουν το όραμά τους για τη ζωή και να προωθήσουν την επιδίωξη της ευτυχίας.

Vanessa η ομιλία σου έχει τίτλο “Πάρε την ευθύνη”. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ευθύνες. Για παράδειγμα, να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας ή καλύτερος άνθρωπος. Πόσο ρεαλιστικό είναι να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας;

Vanessa Bucklin: Έλεγχος –τι μπορείς να ελέγξεις σε αυτήν τη δουλειά;

Η προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη γίνεται με μια πολύ απλή συνειδητοποίηση: ότι είμαστε υπεύθυνοι για κάθε ένα πράγμα στη ζωή μας, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε τι μας συμβαίνει, αλλά μπορούμε να ελέγχουμε πώς αντιδρούμε και πώς ερμηνεύουμε ό,τι μας συμβαίνει. Όσο πιο γρήγορα αναλαμβάνουμε την ευθύνη στη ζωή μας, τόσο περισσότερο θα την επηρεάζουμε εμείς. Η αποδοχή της ευθύνης για τις προκλήσεις που αναλαμβάνουμε είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή τους. Έχετε ακούσει για τους ανθρώπους που λένε ότι με τη δύναμη έρχεται και μεγάλη ευθύνη. Αντ’ αυτού, σκεφτείτε ότι όταν αναλαμβάνετε μεγάλη ευθύνη, αντλείτε επίσης μεγάλη δύναμη.

Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για όλες τις πτυχές της ζωής σας. Βλέπετε, τροφοδοτούν η μία την άλλη. Η ζωή μας μοιράζει κάρτες (μερικές κάρτες είναι καλύτερες από άλλες), αλλά αυτές οι κάρτες μας μοιράζονται για κάποιο λόγο. Μην επηρεάζεστε από τις κάρτες που σας μοιράστηκαν. Αντ’ αυτού αναλάβετε την ευθύνη να τις παίξετε σωστά. Αυτό σημαίνει να είσαστε υπεύθυνοι για ό,τι σας συμβαίνει στη ζωή.

Όπως είχε πει και ο σπουδαίος Πρόεδρος Teddy Roosevelt: “Μην προσεύχεστε για μικρότερα βάρη, αλλά για ισχυρότερες πλάτες”.

Η Ημερίδα MDRT Day in Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στο MET HOTEL, ώρα έναρξης 09:15, αίθουσα Μαΐστρος, Tel: +30 2310 017 000, Fax: +30 2310 017 100, Email: [email protected], 26ης Οκτωβρίου 48, 54627 Θεσσαλονίκη).

Το πρόγραμμα της ημερίδας

 

  • Ετικέτες
  • MDRT
Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση πιστοποίησης ISO για την Interlife Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Προέδρου του Δ.Σ. της Munich Re, Δρ. Joachim Wenning, στην ERGO Ελλάδας