Διαμεσολαβούντες

Πάνορμος: Επίσκεψη στο σωματείο ΑμεΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ο Πρόεδρος, κ. Κλήμης Δημαρχιάδης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, κ. Φώτης Πουλής, και οι Εταίροι Χρύσα Κοτζιά, Βασίλης Μουντάκης, Γιάννης Σαμολαδάς του Συνεταιρισμού Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών “ΠΑΝΟΡΜΟΣ” επισκέφτηκαν, την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” στα Άνω Λιόσια.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η υποδοχή στο Κέντρο Εργασίας έγινε από τον Πρόεδρο του σωματείου, κ. Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη, ο οποίος, αφού τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, τους σύστησε τον προγραμματιστή ψηφιακής προσβασιμότητας Νίκο, τον δημοσιογράφο Δημήτρη, τους δημιουργούς Γιώργο και Φανιώ, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο εργαστήριο, κατασκευάζοντας κομψοτεχνήματα, όλοι άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες.

Ακολούθησε συζήτηση προκειμένου να κατανοηθούν καλύτερα οι ανάγκες, αλλά και πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να λάβει ο “ΠΑΝΟΡΜΟΣ” για κάποιους απ’ αυτούς τους συνανθρώπους, ώστε να νοιώθουν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

«Πολλά Συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Ρεθυμνιωτάκη, που εδώ και δεκαετίες, αγωνίζεται με ισχυρή θέληση, αισιοδοξία, περηφάνεια και αξιοπρέπεια, ώστε να βρει τρόπους να καλυτερεύσει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας», επισημαίνεται σχετικά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλήμης Δημαρχιάδης: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης του “ΠΑΝΟΡΜΟΥ” για την κοινωνική ευθύνη και μέσα από τη συστηματική μας υποστήριξη στο σωματείο “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”, θέλουμε να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανάγκες των ΑμεΑ και να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την ισότητα των ευκαιριών».

Λίγα λόγια για τον κοινωνικό συνεταιρισμό “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”.

Το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” λειτουργεί από το 2002 στη Δυτική Αττική με 1.300 μέλη και 450 εθελοντές-συνεργάτες όλων των ηλικιών, που προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος και αυξάνονται μέρα με την μέρα. Είναι ένας εκ των τριών πιστοποιημένων φορέων κοινωνικής φροντίδας στην Δυτική Αττική και προσφέρει τις υπηρεσίες του, όχι μόνο σε ΑμεΑ, αλλά και σε ευπαθείς κατηγορίες συμπολιτών μας.

Αναφέρουν ότι: «Δεν είμαστε οι κηδεμόνες των αναπήρων, είμαστε τα Άτομα με Αναπηρία που έχουμε μετατρέψει την αδυναμία σε δύναμη, γιατί η εργασία είναι για εμάς το καλύτερο φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αδυναμίες και αναπηρίες του κόσμου. Στα εργαστήρια που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας, τα ΑμεΑ απεγκλωβίζονται και συμμετέχουν στη ζωή με τον δικό τους ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας