Ορίζων Ασφαλιστική: Θωρακισμένη ενόψει Solvency και με δυναμική προοπτική ανάπτυξης

397

Σε ένα παρατεταμένα ασταθές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον η Ορίζων Ασφαλιστική, τηρώντας πιστά τις αρχές και τις αξίες της και με μοναδικό στόχο τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη μιας απόλυτα αξιόπιστης και φερέγγυας εταιρείας, πραγματοποίησε για το 2015 υπολογισμό των δεικτών φερεγγυότητας σύμφωνα με τις παραδοχές που προβλέπονται από την κοινοτική οδηγία Solvency II, που πλέον σε λιγότερο από ένα μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στο βασικό σενάριο (Baseline scenario), με βάση όσα ορίζει το νέο κανονιστικό πλαίσιο, ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (Solvency Capital Requirement coverage ratio) διαμορφώθηκε στο 310%. Επιπροσθέτως, ο δείκτης του ελάχιστου απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (Minimum Capital Requirement coverage ratio) διαμορφώθηκε σε 244.

«Η κοινοτική οδηγία Solvency II απέχει μόλις λίγες ημέρες από την πλήρη και οριστική εφαρμογή της και η Ορίζων Ασφαλιστική έχει εναρμονιστεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα, όντας ισχυροποιημένη μέσα από τις διαδικασίες υλοποίησης του επερχόμενου κανονιστικού πλαισίου, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των Συνεργατών της και των Ασφαλισμένων της», τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ SOLVENCY II

Ποσοτικά κριτήρια – Δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

SCR Coverage ratio

310%

MCR Coverage ratio

244%

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Θεόδωρο Αχή, «Η Ορίζων Α.Ε.Γ.Α., ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες, καταφέρνει να ισχυροποιεί τη θέση της, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά της μεγέθη και μας δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια για την εταιρεία μας, καθώς η αγορά σε περιβάλλον SolvencyIIθα ρυθμιστεί σε όλα τα επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΟΑΣΕ – ΣΥΑΕ: Συνάντηση στην ΤτΕ για την πορεία των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών
Επόμενο άρθροΈρευνα της Allianz περιγράφει τη ζωή και την ασφάλιση στις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος