ΟΑΣΕ – ΣΥΑΕ: Συνάντηση στην ΤτΕ για την πορεία των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών

513

Συνάντηση με τους αρμοδίους  του Τμήματος Ασφαλιστικών Εκκαθαρίσεων της ΤτΕ πραγματοποίησε την  Παρασκευή 20 Νοέμβριου 2015 η Ο.Α.Σ.Ε. και ο Σ.Υ.Α.Ε.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ΟΑΣΕ, κ.κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης και Μανώλης Χατζάκης, «στην συνάντηση επισημάναμε στον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρο  Μητράκο, και στον Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, κ. Γεώργιο Πάσχα, την υπερβολικά μεγάλη χρονική διάρκεια των εκκαθαρίσεων, την κοστοβόρα διαδικασία τους καθώς και τα γραφειοκρατικά κωλύματα που προκύπτουν όσο αφορά στις αποζημιώσεις των υπαλλήλων αλλά και των ασφαλισμένων στις υπό εκκαθάριση εταιρείες.

Μεταξύ των άλλων αναφερθήκαμε συγκεκριμένα και στις αποζημιώσεις των υπαλλήλων: στην υπό εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρεία LEMONDE ΑΑΕ, της οποίας η άδεια ανεκλήθη 5/2/2007, στην υπό εκκαθάριση εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ, της οποίας η άδεια ανεκλήθη ομοίως 5/2/2007, στην υπό εκκαθάριση εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, η άδεια της οποίας ανεκλήθη την 21/9/2009, και στην υπό εκκαθάριση εταιρεία, VDV Leben International ΑΕΑΖ, της οποίας η άδεια ανεκλήθη την 5.1.2011.

Ειδικότερα, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τις περιπτώσεις των εταιρειών LEMONDE ΑΑΕ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ για τις  οποίες, ενώ οι εκκαθαριστές έχουν υποβάλει αιτήσεις αποδέσμευσης χρημάτων για την εξόφληση των αποζημιώσεων των υπαλλήλων από τον Ιούλιο του 2014 και τον Μάιο του 2015 αντίστοιχα, καθυστερούν αναιτιολόγητα οι εγκρίσεις από την Τ.τ.Ε. 

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να λάβουμε και από τον αρμόδιο Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Μητράκο, και από τον Διευθυντή Επιθεώρησης εποπτευόμενων εταιρειών, κ. Γεώργιο Πάσχα, την διαβεβαίωση – δέσμευση ότι θα καταβληθούν τα ποσά των αποζημιώσεων που εκκρεμούν στους εργαζόμενους των εταιρειών LEMONDE ΑΑΕ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2015

Όσον αφορά τις υπό εκκαθάριση εταιρείες ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ και VDVLebenInternational ΑΕΑΖ θα εξετασθούν οι περιπτώσεις και θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Η Ομοσπονδία και ο Σ.Υ.Α.Ε. θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους προκειμένου να σταματήσει η πολύχρονη ταλαιπωρία εργαζομένων – ασφαλισμένων των υπό εκκαθάριση εταιρειών και η απαξίωση της περιουσίας τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Φοβάται!
Επόμενο άρθροΟρίζων Ασφαλιστική: Θωρακισμένη ενόψει Solvency και με δυναμική προοπτική ανάπτυξης