Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος Groupama: €15,5 δισ. τα έσοδα από ασφάλιστρα το 2021

Έσοδα από ασφάλιστρα ύψους €15,5 δισ., αυξημένα κατά +7,5%, ανακοίνωσε για το 2021 ο Όμιλος Groupama.

Όμιλος Groupama: €15,5 δισ. τα έσοδα από ασφάλιστρα το 2021

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση καταγράφηκε στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του κλάδου ατομικών αποταμιεύσεων και συντάξεων στη Γαλλία, και ειδικότερα του κλάδου ασφάλιση ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (+47,1%). Ανάπτυξη καταγράφηκε και στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου (+8,4%), τόσο στην ασφάλιση ζωής και υγείας, όσο και στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €493 εκατ. (+178,5%). Ειδικότερα, το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα €461 εκατ. (+50,7%) και οφείλεται στις ασφαλίσεις ζωής. Το combined ratio των Ασφαλίσεων κατά Ζημιών ανήλθε στο 98,3%, και ήταν σύμφωνο με τους στόχους. Ο δείκτης φερεγγυότητας χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων ανήλθε στο 183% και με τη χρήση μεταβατικών μέτρων στο 271%. Τα Ίδια Κεφάλαια βάσει των ΔΠΧΠ ανήλθαν σε €10,7 δισ.

«Το 2021, η Groupama σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της, στη Γαλλία και διεθνώς, και τα αποτελέσματά μας, τόσο λειτουργικά όσο και καθαρά, ήταν υψηλά, ξεπερνώντας τα πριν την υγειονομική κρίση επίπεδα. Συνεχίσαμε, επίσης, να ενισχύουμε τη φερεγγυότητα του Ομίλου και επιδείξαμε την οικονομική μας ευελιξία, εκδίδοντας με επιτυχία τα πρώτα μας πράσινα ομόλογα», δήλωσε ο κ. Thierry Martel, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Assurances Mutuelles.

«Κατά το 2021, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε η δύναμη του αλληλασφαλιστικού μοντέλου της Groupama, με πολύ ικανοποιητικά ετήσια αποτελέσματα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η χρονιά αυτή θα μείνει αξέχαστη για το έργο που επιτελέστηκε σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, δίνοντας μια νέα διάσταση στις γεωργικές ασφαλίσεις στη Γαλλία. Ο Όμιλος φυσικά παραμένει σε εγρήγορση όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες μακροοικονομικές συνέπειές της», πρόσθεσε ο κ. Jean-Yves Dagès, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Groupama Assurances Mutuelles.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας