Όμιλος Generali: λειτουργικό αποτέλεσμα €1.448 εκατ. το 1ο τρίμηνο 2020

3139
Borean Cristiano
Ο CFO του Ομίλου Generali, Cristiano Borean.

Στα €1.448 εκατ. (+7,6%) ανήλθε το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου Generali το 1ο τρίμηνο του 2020. Η κεφαλαιακή θέση του ομίλου παρέμεινε σταθερή, αν και το καθαρό κέρδος επηρεάστηκε από τις απομειώσεις των επενδύσεων, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21 Μαΐου, το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε σε €1.448 εκατ., χάρη στη συνεισφορά των τμημάτων P&C και Asset Management, που περιλάμβανε επίσης τις πρόσφατες εξαγορές, καθώς και του κλάδου Holding και άλλων δραστηριοτήτων.

Η τεχνική κερδοφορία του κλάδου P&C βελτιώθηκε, με τοcombined ratio να διαμορφώνεται στο 89,5% (-2,0 pps). Η κερδοφορία των νέων εργασιών στις ασφαλίσεις Ζωής παρέμεινε υψηλή στο 4,04% (-0,35 pps). Τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων συνέχισαν να αυξάνονται.

Τα συνολικά μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε €19,2 δις (+ 0,3%), με θετική εξέλιξη από τις Ασφαλίσεις P&C (+ 4,0%). Στις ασφαλίσεις Ζωής, οι καθαρές εισροές ανήλθαν σε €3,1 δις (-25,2%) και οι τεχνικές προβλέψεις σε €363,4 δις (-1,6%), λόγω των τρεχουσών επιδόσεων των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η κεφαλαιακή θέση του ομίλου παραμένει σταθερή, με τον προκαταρκτικό δείκτη φερεγγυότητας (Preliminary Solvency Ratio ) στο 196%.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €113 εκατ. (€744 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 1919), καθώς  επηρεάστηκαν από τις καθαρές απομειώσεις στις επενδύσεις, λόγω του αντίκτυπου του Covid-19 στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ύψους €655 εκατ., και τη συμβολή του Ομίλου με €100 εκατ. (€75 εκατ. μετά από τους φόρους) στο Έκτακτο Διεθνές Ταμείο για την πανδημία.

Όπως σημειώνεται, στο αποτέλεσμα του 1ου τριμήνου 2020 δεν υπήρξε συνεισφορά από πωλήσεις, όπως έγινε με τα κέρδη των €128 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Ο CFO του Ομίλου Generali, κ. Cristiano Borean, σχολίασε: «Σε μια από τις πιο δύσκολες και αβέβαιες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 και τον επακόλουθο ισχυρό μακροοικονομικό και οικονομικό αντίκτυπό της, το επιχειρηματικό μας μοντέλο εξασφάλισε τη λειτουργική συνέχεια του Ομίλου και μας επέτρεψε να διατηρήσουμε το ρόλο μας ως ένας Life-Time Partner για τους πελάτες μας. Αυτό είναι επίσης το αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των προϊόντων μας, ενός πολυκαναλικού δικτύου διανομής που αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο πρακτόρων και της διεθνούς διαφοροποίησης. Οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους παρουσίασαν καλές λειτουργικές επιδόσεις και επιβεβαίωσαν τη σταθερή κεφαλαιακή θέση του Ομίλου. Τα καθαρά κέρδη επηρεάστηκαν από απομειώσεις λόγω των τρεχουσών επιδόσεων των χρηματοπιστωτικών αγορών ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας».

Προηγούμενο άρθροΜικροασφάλιση: Η σημασία της για τις αναπτυσσόμενες χώρες & τους οικονομικά ασθενέστερους
Επόμενο άρθροΕυρώπη Ασφαλιστική: Σύγχρονα και ανταγωνιστικά προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας