Όμιλος AXA: Οικονομικοί δείκτες εννεαμήνου 2018

1802
Harlin Gerald AXA

Ισχυρή επίδοση πέτυχε ο Όμιλος ΑΧΑ κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2018.

Όπως, ανακοινώθηκε, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 75,8 δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4%.

Τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής ανήλθαν σε 4,8 δις ευρώ (+ 9%), με την αξία της νέας παραγωγής να αυξάνεται κατά 4% στα 2 δις ευρώ.

Στην Υγεία η αύξηση των εσόδων ήταν της τάξης του 7% στα 9,9 δις ευρώ

Στην Προστασία, τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής αυξήθηκαν κατά 10% στα 1,6 δις ευρώ, ενώ στις Γενικές ασφαλίσεις, η αύξηση εσόδων εμπορικών κινδύνων ήταν 2% στα 12,4 δις ευρώ.

«Η ΑΧΑ πέτυχε ισχυρή επίδοση κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2018, που αντικατοπτρίζει τη δύναμη των δραστηριοτήτων μας και την αποτελεσματικότητα του απλοποιημένου λειτουργικού μας μοντέλου», δήλωσε ο Gérald Harlin, αναπληρωτής CEO και CFO του Ομίλου AXA, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, για να προσθέσει:

«Αναπτυχθήκαμε και στις πέντε γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και σε όλους τους  τομείς εργασιών μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι καταγράψαμε ισχυρή αύξηση εσόδων στους προτιμώμενους τομείς,  με συνεχή δυναμική ανάπτυξης  στην Υγεία, Προστασία και Ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων».

«Τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώσαμε την εξαγορά του Ασφαλιστικού Ομίλου XL, ορόσημο στην πορεία για τον μετασχηματισμό μας. Ο ισολογισμός του Ομίλου ΑΧΑ παραμένει ισχυρός με τον Δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ στο 195%, σε ευθυγράμμιση με το πλάνο μας».

«Στο τρίμηνο, ανακοινώσαμε επίσης τη συνεργασία με τη Liverpool Football Club ως Παγκόσμιος Ασφαλιστικός  Συνεργάτης και αναδειχθήκαμε από την Interbrand ως η 1η Παγκόσμια Ασφαλιστική Επωνυμία για 10η συνεχή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και είμαι ευγνώμων στους εργαζόμενους, στους ασφαλιστικούς συμβούλους και στους συνεργάτες μας για το ισχυρό τους κίνητρο και τη δέσμευσή τους».

Προηγούμενο άρθροIOBE: Δείκτες κόστους αποζημιώσεων μακροχρόνιων ασφαλιστικών νοσοκομειακών προγραμμάτων
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική χορηγός ημερίδας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»