Όμιλος ARAG: Και το 2022 σε σταθερή πορεία ανάπτυξης

7112
ARAG λογότυπο 1600x900

Ο Όμιλος ARAG παραμένει και το 2022 σε πορεία ισχυρής ανάπτυξης κατά 9%. Η αύξηση των διεθνών ασφαλιστικών εργασιών έφτασε το 10% και των ασφαλιστικών εργασιών στη Γερμανία το 8,2%, όπου η ARAG κέρδισε πάνω από 90.000 νέους πελάτες. Ο κλάδος ασφάλισης υγείας στη Γερμανία αποτελεί τον πιο επικερδή κλάδο της ARAG, με αύξηση 12,7%. Το τεχνικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 33,5%. Πολύ επιτυχημένο είναι και το ξεκίνημα του τρέχοντος έτους 2023. Η κερδοφόρα ασφαλιστική δραστηριότητα υπερκαλύπτει τις χαμηλές επιδόσεις κεφαλαίων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ο Όμιλος ARAG το 2022 αύξησε τα μικτά έσοδα εκ νέου κατά 9%, ήτοι κατά 182 εκατομμύρια Ευρώ, φτάνοντας σχεδόν τα 2,2 δισεκατομμύρια Ευρώ. Η συνολική απόδοση του Ομίλου -συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από εταιρείες παροχής υπηρεσιών υπερέβη τα 2,2 δισεκατομμύρια Ευρώ. Το τεχνικό αποτέλεσμα επίσης αυξήθηκε σημαντικά, κατά 33,5%, και έφτασε σχεδόν τα 158 εκατομμύρια Ευρώ. Το αποτέλεσμα της συνήθους δραστηριότητας ανήλθε σε 97,3 εκατομμύρια Ευρώ. «Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των πελατών μας. Αυτό δεν γίνεται μόνο εν μέρει, αλλά ισχύει για ολόκληρο τον Όμιλο σε όλους κλάδους ασφάλισης. H ARAG μεγαλώνει δυναμικά, βελτιώνει ταυτόχρονα τα έσοδά της και αξιοποιεί τα κέρδη της σε επενδύσεις στο προσωπικό και την τεχνολογία όπως επίσης ενισχύει την φερεγγυότητα», διευκρινίζει ο Dr. Renko Dirksen, εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ARAG SE.

Και κατά το έτος 2022 ο Όμιλος της ARAG επέκτεινε τη δραστηριότητά του. Στη γερμανική ασφαλιστική αγορά το ενδιαφέρον για ασφάλιση Νομικής Προστασίας και ασφάλιση υγείας παρέμεινε έντονο. Τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 8,2% και ανήλθαν σε σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα διεθνή υποκαταστήματα της ARAG σημείωσαν αύξηση κατά 10% και τα ασφάλιστρά τους ανήλθαν σε 907,2 εκατομμύρια Ευρώ.

Στα τέλη του 2022 ο Όμιλος της ARAG διέθετε περίπου 12 εκατομμύρια ασφαλιστήρια στο χαρτοφυλάκιό του. Ο δείκτης combined ratio του Ομίλου βελτιώθηκε το 2022 και ανήλθε σε 86,7% έναντι 89,2% το 2021. Τα έξοδα ζημιών αυξήθηκαν το 2022 και ανήλθαν σε 1,09 δισεκατομμύρια Ευρώ, έναντι 1,03 δισεκατομμύρια Ευρώ το 2021. Λόγω της σημαντικής αύξησης εσόδων, ο δείκτης ζημιών του Ομίλου μειώθηκε από 51,7% σε 50,2%. Ο δείκτης κόστους επίσης μειώθηκε από 37,5% σε 36,5%. Λόγω της εξέλιξης των οικονομικών αγορών το 2022, το επενδυτικό αποτέλεσμα, ύψους 52 εκατ. Ευρώ, είναι σαφώς κάτω από αυτό του προηγούμενου έτους (80,3 εκατ. Ευρώ). Ο Όμιλος ισοστάθμισε την εν λόγω μείωση με τα εξαιρετικά τεχνικά του αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα της συνήθους δραστηριότητας έφτασε σε 97,2 εκατομμύρια Ευρώ και, συνεπώς, σημειώθηκε αύξηση κατά 12,2% έναντι του προηγούμενου έτους (86,7 εκατομμύρια Ευρώ).

Η συνεχής αύξηση εσόδων οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση του κλάδου της Νομικής Προστασίας -που τυγχάνει και ο μεγαλύτερος κλάδος του Ομίλου. Ο εν λόγω κλάδος αυξήθηκε στη γερμανική ασφαλιστική αγορά κατά 5,9% και στις διεθνείς αγορές κατά 7,5%.

Εξαιρετική η έναρξη του 2023

Το έτος 2023 συνεχίστηκε η δυναμική ανάπτυξη του Ομίλου όπως και κατά τα παρελθόντα έτη. Τα συνολικά ασφάλιστρα το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά κατά 11,5% και ανήλθαν σε 712,3 εκατομμύρια Ευρώ (προηγούμενο έτος: 638 εκατομμύρια Ευρώ). Η παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9,5%. Η ασφάλεια υγείας συνέβαλε σε αυτό με αύξηση 16%. Η διεθνής παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 14,4% βελτιώνοντας το συνολικό αποτέλεσμα.

«Η εμπειρία δείχνει ότι όταν σε μία επιχείρηση όλα πάνε πολύ καλά, τότε είναι αναγκαίο να είμαστε σε εγρήγορση. Για τον λόγο αυτό για την ομάδα του Δ.Σ. του Ομίλου είναι πολύ σημαντικό να μεριμνά από τώρα για τις επιτυχίες του αύριο», τόνισε ο Dr. Renko Dirksen. «Το νέο πρόγραμμα ARAG 5 – 30 παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Τα πέντε κεντρικά πεδία δράσεις αφορούν την αύξηση ασφαλίστρων ως το 2030 σε 3 δισεκατομμύρια Ευρώ, την αύξηση της ικανοποίησης των ασφαλισμένων και συνεργατών και τη μεγαλύτερη πρόκληση που είναι ο βιώσιμος, ψηφιακός μετασχηματισμός. Το ARAG 5 – 30 αποτελεί την απάντησή μας σχετικά με την περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας. Αποφασίσαμε ενσυνείδητα να μην προχωρήσουμε με ένα πλάνο “βλέποντας και κάνοντας ανάλογα με τις εξελίξεις”, όπως ενδεχομένως πράττουν άλλες εταιρeίες, αλλά θέτοντας από τώρα ένα πλάνο για μία ξεκάθαρη πορεία ανάπτυξης», τόνισε ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ARAG.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροH Designia Insurance Agents βράβευσε τους πρώτους επιτυχόντες του διαγωνισμού πωλήσεων 2022
Επόμενο άρθρο30 υποτροφίες από το University of Athens MBA