Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης πραγματογνωμόνων

1920

Οι εξετάσεις πιστοποίησης των πρώτων επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων, μελών του Ελληνικού Συλλόγου Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν, στα πλαίσια των οδηγιών της FUEDI (The European Federation of Loss Adjusters Experts) και σύμφωνα με τα υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα που εφαρμόζονται για την επαγγελματική πιστοποίηση των μελών της σε όλη την Ευρώπη.

Τελούσαν υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων.

Διευθυντής Εργαστηρίου είναι ο καθηγητής κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος υπογράμμισε πως «το Πανεπιστήμιο Πειραιά και δη το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων στέκεται αρωγός και συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ασφαλιστική αγορά και τους φορείς που την εκπροσωπούν».

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις αποτελούν την πρώτη γενιά επαγγελματιών πραγματογνωμόνων με πιστοποιημένες γνώσεις ασφαλιστικής παιδείας και δεξιότητες χειρισμού σοβαρών και πολυσύνθετων υποθέσεων ζημιών όλων των ασφαλιστικών κλάδων πλην τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Σταύρος Τατάρογλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου, δήλωσε «ευτυχής που η παρακαταθήκη που άφησαν οι προηγούμενες γενιές, βρήκε πρόσφορο έδαφος και πλέον το επάγγελμα του πραγματογνώμονα αναβαθμίζεται και βρίσκει τη θέση που του αρμόζει. Με την εξέλιξη αυτή γυρίσαμε σελίδα και ξεκινάμε τη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς πραγματογνωμόνων που θα προσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και θα διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες».

Ο κ. Σίμος Μασέλης, Έφορος ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η Πιστοποίηση είναι διεθνώς αναγκαία και απαραίτητη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα του επιτελικού ρόλου του Συλλόγου στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των εγγεγραμμένων μελών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI, της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Ήδη προγραμματίζεται η νέα σειρά εξετάσεων καθώς νέα μέλη εγγράφονται στον Σύλλογο και η απονομή των πιστοποιήσεων θα γίνει το προσοχές διάστημα σε ειδική τελετή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ. Νεκτάριο και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράστασή τους με την άψογη διενέργεια των εξετάσεων και συγχαίρει του επιτυχόντες για το επίτευγμά τους.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Σαρρηγεωργίου: 7 – 10 δισ. θα κοστίσει ένας καταστροφικός σεισμός στη χώρα
Επόμενο άρθροΗ Interlife στηρίζει τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος