Ο Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής αντιδρά

878

«Όχι στο Ξεπούλημα!» λέει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, με σημερινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε (25/2), στο οποίο επισημαίνει τα εξής:

«Αρκετά οικονομικά sites εμφανίζουν σήμερα τελειωμένη υπόθεση το ξεπούλημα της Εταιρείας μας στο fund της CVC.

Παρουσιάζουν επίσης σαν δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΕ, μετά μάλιστα από την επικύρωση της συνταγματικότητας του νόμου για τη μη αυτεπάγγελτη δίωξη στελεχών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Εμείς πάλι δεν θεωρούμε ότι θα θελήσουν να συνδέσουν το όνομά τους με ένα ξεπούλημα τέτοιας μορφής και έκτασης.

Ας συνοψίσουμε τη δική μας θέση απέναντι σε όλες τις φημολογίες:

  • Πριν μόλις τέσσερα χρόνια το 80% της Eurolife πουλήθηκε στο 127% της αξίας των Ιδίων Κεφαλαίων της (Book Value), αντί € 324,7 εκατ. Η ΕΤΕ θέλει να ξεπουλήσει μόλις στο 40% των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρίας μας.
  • Τα οικονομικά στοιχεία τόσο από την πώληση της AXA στην Generali, όσο και από τα στοιχεία του χρηματιστηρίου για την Ευρωπαϊκή Πίστη και την Interlife δείχνουν το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου.
  • Βλέπουμε μια διαχείριση του ξεπουλήματος από την ΕΤΕ με όρους απόλυτης αδιαφάνειας και επιλεκτικές διαρροές από αυτήν για «κλεισμένο deal».
  • Διαπιστώνουμε μια περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι σε πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενους της Εταιρείας μας, αφήνοντας χωρίς καμία θεσμική ενημέρωση τους πάντες.
  • Βλέπουμε διαχρονικά την αντιμετώπιση της πολιτικής εξουσίας στο ζήτημα, γεγονός που μας επιτρέπει βάσιμα να πιστεύουμε ότι είναι εξαρτημένη από συμφέροντα πολυεθνικών συμβουλευτικών εταιριών, οι οποίες είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από τη μακρόχρονη διαδικασία ξεπουλήματος.
  • Έχουμε απέναντί μας έναν δυνητικό αγοραστή, ο οποίος αντί να δείχνει ότι θέλει να αναπτύξει την Εταιρεία μας, ανακοινώνει δημόσια ότι τη βλέπει σαν βραχυπρόθεσμη επένδυση παραγωγής υπεραξίας για τους μετόχους του fund.
  • Παρατηρούμε την καθημερινή απαξίωση της Εταιρείας μας από την ΕΤΕ, με στόχο να μειώσει –ευτυχώς χωρίς επιτυχία– την αξία της. Οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι είναι παρόντες και εμποδίζουν τη συρρίκνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Εθνική Ασφαλιστική, με μια 130χρονη ιστορική πορεία ορθής επιχειρηματικότητας και προσφοράς, στέκεται όρθια στο πλάι των ασφαλισμένων της.
Το Εταιρικό δίκτυο πωλήσεων στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της χώρας μας.
Το δίκτυο Μεσιτών και Πρακτόρων εμπιστεύεται τη δύναμη, τη σιγουριά και την αξιοπιστία της Εταιρίας μας.
Οι εργαζόμενοι στηρίζουν την ιστορία της μεγαλύτερης Ελληνικής Εταιρείας και προσπαθούν να εξυπηρετούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα μέσα που τους έχουν δοθεί.
Η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι μόνο εντυπωσιακοί οικονομικοί δείκτες και οικονομικές επιτυχίες.
Είναι η Εταιρεία που οι άνθρωποί της δίνουν τον ορισμό της λέξης «εμπιστοσύνη» στην ασφαλιστική αγορά.
Είναι η ιστορία των ανθρώπων και της διαδρομής της χώρας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής»

Προηγούμενο άρθροH Interasco αναζητά Digital Marketing Associate
Επόμενο άρθροΦωτίστηκε ο πύργος της Generali στο Μιλάνο