Εκδηλώσεις

Ο ΣΕΣΑΕ προωθεί τον εθελοντισμό για την προστασία των δασών

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση, με στόχο την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού για την προστασία των δασών και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «Team Building: Forests Matter» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Α.Δ.

Σκοπός της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης ήταν:

  • να ενημερωθούν τα Μέλη του ΣΕΣΑΕ για τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα και τον ρόλο των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας
  • να βοηθηθούν Μέλη του ΣΕΣΑΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να γίνουν εθελοντές δασοπυροσβέστες
  • να εκπαιδευτούν τα Μέλη του ΣΕΣΑΕ σε βασικά ζητήματα που αφορούν τη δασοπυρόσβεση και εν γένει περιστατικών έκτακτης ανάγκης που απαιτούν τη συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Νίκος Κατσιμπέρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Δ., καλωσόρισε τα Μέλη και τους φίλους του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. και ανάλυσε τον σκοπό, τη λειτουργία και τη δράση και του Συλλόγου, ο οποίος βασίζεται πρωτίστως στη διάθεση των εθελοντών να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Ιωάννης Βασιλάτος, Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ, διαβεβαίωσε για την πρόθεση του Συνδέσμου να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, τον ΣΕΑΔ και ευχαρίστησε τους εθελοντές για τον σημαντικό και ουσιαστικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία.

Οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις όπως:

  • επίδειξη απεγκλωβισμού από όχημα,
  • χρήση πυροσβεστήρα σε οικογενειακή εστία,
  • παρουσίαση πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστικού εξοπλισμού ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Α.Δ.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας