Ο Martin Hargas νέος CFO της Interamerican

356

Νέος γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) τοποθετείται στην Interamerican από το μητρικό όμιλο ACHMEA. Πρόκειται για τον Martin Hargas, έως σήμερα επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών στην UNION Σλοβακίας, εταιρεία που ανήκει, επίσης, στον όμιλο ACHMEA. O κ. Hargas θα διαδεχθεί από τον Ιούνιο στην Interamerican τον απερχόμενο μετά από επιτυχημένη θητεία οκτώ ετών Constantino Mousinho, ο οποίος θα αναλάβει την ίδια θέση ευθύνης στην Eureko Sigorta στην Τουρκία.

O Martin Hargas ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην UNION το 1998 και εργάστηκε στη συνέχεια διαδοχικά ως επιχειρησιακός αναλυτής στην τράπεζα BCP στην Πορτογαλία και στην ACHMEA στην Ολλανδία, έως την επάνοδό του στην UNION το 2007 στη θέση του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η μετάθεσή του στην Interamerican «αποτελεί μεγάλη προσωπική και επαγγελματική πρόκληση σε μία ενδιαφέρουσα τοπική ασφαλιστική αγορά με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, όπως είναι η ελληνική».

Ως ξεχωριστή για τον ίδιο, χαρακτήρισε ο κ. Constantino Mousinho την περίοδο εργασίας στην Interamerican, τονίζοντας ότι αυτή η εμπειρία θα του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα νέα καθήκοντά του στην Eureko Sigorta, η οποία φιλοδοξεί να επεκτείνει το προβάδισμά της στην προώθηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων στην τουρκική αγορά.

Ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, αναφερόμενος στη διοικητική μεταβολή επεσήμανε τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του μάνατζμεντ στον κύκλο των εταιρειών του ομίλου ACHMEA, που ενισχύει την ενιαία εταιρική κουλτούρα παρέχοντας ευκαιρίες διεθνούς σταδιοδρομίας στα στελέχη της. Ο κ. Κώτσαλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη συνεισφορά του κ. Mousinnho στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Interamerican κατά τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του κ. Hargas θα εξασφαλίσουν μια ανάλογα επιτυχημένη συνέχεια στον κομβικό τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθρο6μηνη μετάθεση έναρξης του νέου Μάστερ ΕΙΑΣ-ALBA
Επόμενο άρθροΟι ασφαλιστές και ο νέος μηχανισμός χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας