Οι κ.κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος και Νικόλαος Βουδούρης είναι Διευθυντές Καταστημάτων και Μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών (Δ.Ε.Σ.) της Ευρωπαϊκής Πίστης. Διατηρούν μαζί της μακροχρόνια συνεργασία (13 χρόνια ο κ. Αντωνόπουλος, 19 χρόνια ο κ. Βουδούρης), δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα μέσω των συνεργατών τους και δηλώνουν ικανοποιημένοι και περήφανοι που ανήκουν στο δυναμικό της Εταιρείας. Οι λόγοι που επικαλούνται ως προς αυτό πολλοί, όπως πολλές είναι και οι αναφορές τους στα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ευρωπαϊκής Πίστης. Ας τους γνωρίσουμε…

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Βασίλειος Αντωνόπουλος

Είμαι στον ασφαλιστικό χώρο από το 1995, όταν και μπήκα ως Δόκιμος Ασφαλιστικός Σύμβουλος σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Επί της ουσίας, όμως, έμαθα τη δουλειά από τον θείο μου, ο οποίος είχε μεγάλο πρακτορείο ασφαλειών, και το 2000 ξεκίνησα να εργάζομαι μαζί του. Εκεί γνώρισα τι πραγματικά σημαίνει πελάτης και τι σημαίνει δουλειά χωρίς περιορισμούς και κούραση.

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2008 και πραγματικά νιώθω πολύ ευτυχής για αυτή μου την επιλογή. Στους ανθρώπους της Εταιρείας διέκρινα καθαρότητα στα μάτια τους και παράλληλα μία λάμψη ανάπτυξης και δημιουργίας. Αυτά τα δύο, που ενστικτωδώς τότε αντιλήφθηκα, ήρθαν να επιβεβαιωθούν από την πορεία που έχει η Εταιρεία όλα αυτά τα έτη, εξαιτίας του πολύ συγκεκριμένου μοντέλου εργασίας που εφαρμόζει.

Την επέλεξα, γιατί η σταθερότητα που υπάρχει στο εργασιακό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι για εμένα το παν. Το να αισθάνομαι ασφάλεια για τον εαυτό μου, για τους συνεργάτες μου και για τους πελάτες μου είναι το πιο βασικό. Όταν αυτή η ασφάλεια συνοδεύεται και από ανεμπόδιστες προοπτικές εξέλιξης, δημιουργείται το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον.

Υπάγομαι στη διεύθυνση πωλήσεων του κ. Τουπή από το 2008 έως σήμερα και νιώθω πάρα πολύ καλά, διότι όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια. Αυτό το οικογενειακό κλίμα είναι απαραίτητο, μιας και μέσα στο γραφείο περνάμε τη μισή ημέρα μας, δημιουργώντας αποτελέσματα για την άλλη μισή. Το υγιές επαγγελματικό κλίμα έρχεται να συμπληρωθεί και με τη δικαιοσύνη και την ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλα τα μέλη της ομάδας.

Δραστηριοποιούμαι μέσω των συνεργασιών μου σε όλη την Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο της ομάδας μου, αν και έχει ως βάση τον κλάδο αυτοκινήτου, τα τελευταία χρόνια μέσα από μεγάλη προσπάθεια όλων μας έχει γίνει μικτό.

Το γεγονός ότι ανήκω στο Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών με κάνει να αισθάνομαι ικανοποιημένος, καθώς το Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών είναι ένα μεθοδικό μοντέλο δραστηριοποίησης, το οποίο παρέχει άμεσους και έμμεσους τρόπους παρακίνησης, οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

Είμαι περήφανος που ανήκω στο δυναμικό της Ευρωπαϊκής Πίστης, γιατί κοιτώντας πίσω, στα 13 χρόνια που συνεργάζομαι με την Εταιρεία, δημιουργείται μια ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα όσα έχουμε πετύχει μαζί. Μιλώ πλέον και εγώ με την ίδια καθαρή ματιά στους συνεργάτες μου και έχω να τους προσκομίσω κάθε πειστική απόδειξη πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μόνη εταιρεία που ακολουθεί επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης με επίκεντρο τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή. Είμαι περήφανος, γιατί πορεύομαι χωρίς αμφιβολίες και χωρίς να έχω εκτεθεί ποτέ σε πελάτη και συνεργάτη. Τέλος, νιώθω περηφάνια, γιατί για εμένα η Ευρωπαϊκή Πίστη και οι άνθρωποί της είναι η δεύτερη οικογένειά μου.

Ο λόγος στον συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Πίστης

Νικόλαος Βουδούρης

Είμαι στον ασφαλιστικό χώρο εδώ και 24 χρόνια. Μέχρι το 1998 ήμουν επιτυχημένος επιχειρηματίας σε διάφορους τομείς. Έως τότε η επαφή που είχα με τον χώρο ήταν μόνο ως επενδυτής του χρηματιστηρίου και προϊόντων αμοιβαίων κεφαλαίων. Λόγω της ενασχόλησής μου, με προσέγγισε μια φίλη, χρηματοοικονομική – ασφαλιστική σύμβουλος, προτείνοντάς μου προϊόντα της εταιρείας της. Λειτουργώντας πολύ επαγγελματικά μου ζήτησε να της συστήσω πελάτες του κύκλου μου. Αυτή η προτροπή λειτούργησε ως ερέθισμα για την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο. Εκεί κατάλαβα ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να επεκταθεί και στα ασφαλιστικά δρώμενα της αγοράς, χρησιμοποιώντας και λίγο περισσότερο το αίσθημα της κοινωνικής μας ευθύνης. 

Με την Ευρωπαϊκή Πίστη συνεργάζομαι από το 2002, αρχικά ως ασφαλιστικός σύμβουλος, εν συνεχεία ως Unit Manager και μετέπειτα ως διευθυντής, θέση που κατέχω έως και σήμερα.

Την επέλεξα, γιατί θεώρησα ότι είναι ανθρωποκεντρική εταιρεία, η οποία σέβεται ιδιαίτερα το δίκτυο και τους συνεργάτες της. Διέκρινα στην Εταιρεία αρχές και αξίες που σπάνια υπάρχουν σε μία επιχειρηματική δομή. Εδώ θα δώσω πέντε λέξεις που  εκφράζουν και αποτυπώνουν την παράλληλη πορεία μου με την Εταιρεία: σταθερή διοίκηση, ηθική, φερεγγυότητα, αξιοπιστία, αρχές.

Υπάγομαι στη διεύθυνση πωλήσεων Thracian M.I.K.E., εδώ και 20 έτη, της οποίας Διευθυντής είναι ο κ. Απόστολος Καμπάνταης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει κατανόηση, αμοιβαία προσπάθεια και ισορροπίες, γιατί με την ισορροπία δεν υπάρχει φθορά. Η συνεργασία αυτή έχει ευδοκιμήσει με επιτυχίες και έχει γιγαντωθεί στο πέρας των ετών.

Δραστηριοποιούμαι μέσω ενός μεγάλου δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Πολύ έντονη παραγωγική παρουσία έχουμε στην Αττική, στην Κρήτη, στη Λάρισα και στη Λαμία. Οι σημαντικότεροι παραγωγικοί μας άξονες αφορούν στους Γενικούς κλάδους, στους κλάδους Ζωής και Υγείας και ιδιαίτερα στα Unit Linked προϊόντα. Το κλειδί της επιτυχίας μας οφείλεται στην εσωτερική οργάνωση του γραφείου και, πιο συγκεκριμένα, στη δημιουργία εστιασμένων τμημάτων εξυπηρέτησης και υποστήριξης των συνεργατών, όπως Τμήμα Υποστήριξης Ζημιών Αυτοκινήτων και Τμήμα Υποστήριξης Ζημιών Κλάδου Ζωής και Υγείας. Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην εκπαίδευση τεχνικών πωλήσεων σε συγκεκριμένα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν. 

Το γεγονός ότι ανήκω στο Δίκτυο Επίλεκτων Συνεργατών με κάνει να αισθάνομαι ικανοποιημένος, λόγω της εξειδίκευσης που έχω αποκτήσει, με αποτέλεσμα να καθίσταται εφικτή η διανομή επιλεγμένων προϊόντων. Η Εταιρεία μας με τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος αποδεικνύει, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, τη διορατικότητα και την πρωτοπορία της στον ασφαλιστικό χώρο.

Είμαι περήφανος που ανήκω στο δυναμικό της Ευρωπαϊκής Πίστης, γιατί είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που δείχνει όλο το κοινωνικό της πρόσωπο κατά τη δραστηριοποίησή της. Οι βάσεις που η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει θέσει, την κάνουν να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροEIOPA: 1.942 κυρώσεις βάσει της IDD το 2020
Επόμενο άρθροCNP Assurances: Αξιολόγηση Α+ από τη Fitch Ratings