Διεθνή

CNP Assurances: Αξιολόγηση Α+ από τη Fitch Ratings

O διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings επιβεβαίωσε την οικονομική ισχύ και ευρωστία του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP Assurances, με την κατάταξή του στην κατηγορία «Α+» και με σταθερή προοπτική.

Σύμφωνα με Fitch Ratings, η αξιολόγηση αντανακλά την ισχυρή κεφαλαιοποίηση, το ιδιαίτερα δυναμικό επιχειρηματικό προφίλ και το σταθερό ιστορικό οικονομικών επιδόσεων της CNP Assurances.

Η αξιολόγηση λαμβάνει επίσης υπόψη τις προσδοκίες ότι η μητρική La Banque Postale S.A. θα ολοκληρώσει την εξαγορά της εναπομένουσας μειοψηφικής συμμετοχής της CNP Assurances και θα γίνει ο μοναδικός της μέτοχος το 2022.

Η άποψη της Fitch Ratings είναι πως η συναλλαγή αυτή θα καθιερώσει την CNP Assurances ως βασικό και αναπόσπαστο μέρος της La Banque Postale S.A. και θα ενισχύσει τη στρατηγική και οικονομική ευθυγράμμιση των επιχειρηματικών επιδιώξεων των δύο εταιρειών. Θα εδραιώσει επίσης τη θέση του Ομίλου στο Bankassurance, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητο το μοντέλο διανομής και διακυβέρνησης της CNP Assurances με πολλαπλές συνεργασίες.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας