Εταιρείες

Ο κ. Π. Παπανικολάου αναλαμβάνει CEO στην AGCS και στην Allianz Commercial

Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) αναλαμβάνει, από 1η Ιανουαρίου 2024, ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, επί του παρόντος Δ/νων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης του Ομίλου Allianz. Θα αναλάβει, επίσης, την ηγεσία της Allianz Commercial, της εταιρείας του Ομίλου Allianz που εστιάζει στον κλάδο ασφάλισης επαγγελματικής περιουσίας και ατυχημάτων (Mid Corporate, Large Corporate και Specialty πελάτες).

Ο κ. Παπανικολάου θα διαδεχθεί τον κ. Joachim Müller, ο οποίος, έχοντας ηγηθεί της επιτυχημένης εξυγίανσης της AGCS καθώς και της εκκίνησης και της οργάνωσης της Allianz Commercial, αποφάσισε να αναζητήσει ευκαιρίες εκτός Allianz μετά τη λήξη της σύμβασής του, αποχωρώντας από τη θέση του Δ/νοντος Συμβούλου στις 31/12/2023.

Ο κ. Παπανικολάου είναι Δ/νων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης από το 2015, με ευθύνη για τις δραστηριότητες της Allianz σε 11 χώρες, ενώ προηγουμένως ήταν Δ/νων Σύμβουλος της Allianz Ελλάς, από το 2004 έως το 2015, και Γενικός Δ/ντής στους κλάδους Ζωής, Πωλήσεων και Περιουσίας & Ατυχημάτων. Πριν από την ένταξή του στην Allianz, το 1998, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις οικονομικής ευθύνης στην AGF Kosmos, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην EY. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και το management μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ευρωπαϊκές σπουδές από το Université Catholique de Louvain, καθώς και πτυχίο φιλοσοφίας και λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Chris Townsend, μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Με τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του στην ηγεσία του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων, σε συνδυασμό με το αποδεδειγμένη εκτελεστική του ικανότητα, ο Πέτρος Παπανικολάου θα είναι σε θέση να εφαρμόσει και να προωθήσει πλήρως την παγκόσμια ολοκληρωμένη στρατηγική μας προς όφελος των πελατών και των συνεργατών της Allianz Commercial. Υπό την ηγεσία του, η Περιφέρεια Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να φθάσει το €1 δισ. σε λειτουργικά κέρδη το 2023, κάνοντας την Allianz μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες στην περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Joe Müller για τις υπηρεσίες του στην Allianz, ιδιαίτερα για τον επιτυχή μετασχηματισμό της AGCS και την καθιέρωση του νέου ολοκληρωμένου μοντέλου της Allianz Commercial. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας