Διαμεσολαβούντες

To νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου των Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023 διεξήχθη, στην αίθουσα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην Αθήνα, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2023 – 2026.

Το νέο Δ.Σ. συστάθηκε σε σώμα στις 12  Δεκεμβρίου, ως κάτωθι:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 1. Πρόεδρος – Μάνος Λορέντζος, Seascope Hellas S.A.
 2. Αντιπρόεδρος – Μάνος Σιατούνης, Aon Benfield Greece S.A.
 3. Γενική Γραμματέας – Σοφία Ταϊκίδου, Orion International Brokers and Consultants Ltd
 4. Ταμίας – Πέτρος Μανδαράκας, National Insurance Brokers S.A.
 5. Μέλος – Φοίβος Μπαρτσιώκας, Apostolou & Co Ltd.
 6. Μέλος – Ιωάννης Μυριανθόπουλος, European Link S.A.
 7. Μέλος – Τάσος Τρέχας, Nereus Marine Services  S.A.
 8. Μέλος – Νίκος Γκιουζελάκης, Triton Marine S.A.
 9. Μέλος – Ντορίνα Οικονομοπούλου, Marsh LLC Insurance Brokers.

Αναπληρωματικό Μέλος – Σπήλιος Φασόης, Faros Marine S.A.
Αναπληρωματικό Μέλος – Βικτώρια Λιούτα, Vilmar Insurance Brokers S.A.

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. Μαρία Κουλιγκά, Trinity Marine Services Ltd
 2. Γιώργος Καραβίας, Karavias G. and Associates Ltd.

Ο Σύνδεσμος Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s ιδρύθηκε το 1938 και είναι ένας από τους παλαιότερους ελληνικούς συνδέσμους, οι οποίοι σχετίζονται με τον κλάδο των ασφαλίσεων.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, παραδοσιακά, ο Σύνδεσμος αποτελείτο από μεσίτες ναυτασφαλίσεων, οι οποίοι συνεργάζονταν και σε ορισμένες περιπτώσεις κατά αποκλειστικότητα με μεσίτες των Lloyd’s, καθώς οι τελευταίοι αποτελούσαν την κύρια αγορά ναυτασφαλίσεων. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η συνεργασία των μελών διεθνοποιήθηκε και επεκτάθηκε στις ναυτιλιακές ασφαλιστικές αγορές που αναπτύχθηκαν σταδιακά παγκοσμίως, διατηρώντας πάντοτε ισχυρούς δεσμούς με την αγορά των Lloyd’s, όπως άλλωστε δηλώνει και η επωνυμία μας.

Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμoς ισχυροποιήθηκε με την είσοδο εξίσου καταρτισμένων μελών προερχομένων από διαφορετικούς κλάδους, εμπλουτίζοντας έτσι τις δραστηριότητες του, ώστε να συμβαδίζει με τις τρέχουσες προκλήσεις και τις απαιτήσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Όλα τα μέλη έχουν ευρεία συνεργασία με όλες τις ναυτιλιακές ασφαλιστικές αγορές αλλά και τους υπόλοιπους κλάδους παγκοσμίως. Αυτή η πρακτική διασφαλίζει μια πραγματικά αμερόληπτη επιλογή, καθώς επίσης και ανταγωνιστικές τιμές για τους πελάτες και είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω έλλειψης μιας εγχώριας ναυτασφαλιστικής αγοράς.

Αυτή τη στιγμή ο Σύνδεσμος αριθμεί 28 μέλη και, όπως τονίζει στο σχετικό δελτίο Τύπου, «είμαστε υπερήφανοι για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται από τα μέλη μας στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας