Νέοι ΚΑΔ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

1347

Υπεγράφη από την ΑΑΔΕ η απόφαση σύμφωνα με την οποία γίνεται αυτόματα η μετάπτωση των ασφαλιστικών συμβούλων στην κατηγορία του ασφαλιστικού πράκτορα, όπως προβλέπεται από την IDD.

Όπως αναφέρει σχετικά το ΕΕΑ, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Δόθηκε η λύση για την αυτόματη μετάπτωση των κατηγοριών διαμεσολάβησης από την παλαιότερη κατηγοριοποίηση στη νέα όπως αυτή καθορίστηκε από την IDD. Η σχετική απόφαση την οποία ζήτησε, τεκμηρίωσε και διεκδίκησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας υπεγράφη από την ΑΑΔΕ και αναμένεται πλέον η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ για να εφαρμοστεί.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία υποστηρίχθηκε ισχυρά από τον πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, και τον γενικό γραμματέα, κ.  Δ. Γαβαλάκη, προκειμένου να δοθεί αυτή η συγκεκριμένη λύση που διευκολύνει λειτουργικά περισσότερους από 3.5 χιλιάδες επαγγελματίες πανελλαδικά.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει την αποδοχή του αιτήματος από την ΑΑΔΕ και τον πρόεδρό της κ. Γ. Πιτσιλή και τονίζει ότι «είναι σημαντική κάθε απόφαση που διευκολύνει τις επαγγελματικές τάξεις να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους χωρίς οποιοδήποτε εμπόδιο. Η συγκεκριμένη απόφαση απαλλάσσει τον κλάδο των  ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσκόμματα που τυχόν θα συναντούσε ο κάθε επαγγελματίας εάν χρειαζόταν να απευθυνθεί στην εφορία και να καταθέσει σειρά απαιτούμενων εγγράφων απαραίτητων στην διαδικασία που επιβάλλεται για την μεταβολή του ΚΑΔ».

Η «αυτόματη» μετάπτωση του ΚΑΔ από το παλαιό στο νέο καθεστώς κατηγοριών ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων που επιτεύχθηκε αποτελεί σημαντική στήριξη για τους επαγγελματίες οι οποίοι από ασφαλιστικοί σύμβουλοι μεταπηδούν στην κατηγορία του ασφαλιστικού πράκτορα χωρίς να αναγκαστούν να περάσουν μια σκληρή και ίσως δυσχερή για κάποιες περιπτώσεις διαδικασία.

Προηγούμενο άρθροΌμιλος Talanx: Αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2019
Επόμενο άρθροΚερδοφορία και κοινωνική ευαισθησία από τη Eurolife ERB