Νέα μέλη στο Δ.Σ. της Geneva Association

270

Μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, η Geneva Association ανακοίνωσε δύο σημαντικές εξελίξεις: Την εκλογή τεσσάρων νέων μελών στο Δ.Σ. και την προσχώρησή της στις Αρχές για τη Βιώσιμη Ασφάλιση (PSI) του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών-Πρωτοβουλία για τη Χρηματοδότηση (UNEP-FI).

Τα νέα μέλη που εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο Geneva Association είναι οι κ.κ. Lard Friese, CEO της Aegon, Xi LUO, Πρόεδρος της People’s Insurance Company of China, Hiroshi Shimizu, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Nippon Life, και Peter Zaffino, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της AIG.

Νέα μέλη στο Δ.Σ. της Geneva Association

Η 49η Γενική Συνέλευση της Geneva Association συγκέντρωσε 57 Διευθύνοντες Συμβούλους ασφαλιστικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, στις 2-3 Ιουνίου, στη Βενετία της Ιταλίας. Με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», η εκδήλωση διερεύνησε πώς οι παγκόσμιες προκλήσεις, από την κλιματική αλλαγή έως την οικονομική αστάθεια, επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο και πώς οι ασφαλιστές μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα την κοινωνία στην αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων.

Πρόσφατα σοκ, όπως η πανδημία COVID-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έδωσαν καταλυτική ώθηση στους οργανισμούς να βελτιώσουν τις ατζέντες ESG, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον μέγιστο αντίκτυπο. Για τους ασφαλιστές, αυτό σημαίνει:

  • Αύξηση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, με τον συνδυασμό προσπαθειών μετριασμού και μέτρων προσαρμογής, παροχή κινήτρων για τη μείωση του κινδύνου και παροχή ανακούφισης από καταστροφές μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης.
  • Προώθηση όχι μόνο της περιβαλλοντικής αλλά και της κοινωνικής βιωσιμότητας σε όλο το φάσμα της ανάληψης κινδύνων, των επενδύσεων και των λειτουργιών.
  • Αντιμετώπιση των κενών προστασίας, ώστε μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων, ιδίως στα πιο ευάλωτα περιβάλλοντα, να έχει πρόσβαση στην ασφαλιστική κάλυψη.
  • Προώθηση της σωματικής, ψυχικής και οικονομικής ευημερίας των ατόμων, μέσω καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Christian Mumenthaler, Πρόεδρος της Geneva Association και Δ/νων Σύμβουλος της Swiss Re, δήλωσε: «Οι συζητήσεις στη Γενική Συνέλευσή μας αποκάλυψαν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, η κοινωνική ανισότητα και η κλιματική αλλαγή αποτελούν βασικές ανησυχίες για όλους μας. Χαίρομαι που η Geneva Association έγινε υποστηρικτικό όργανο των Αρχών για τη Βιώσιμη Ασφάλιση του UNEPFI, υπογραμμίζοντας ότι η βιωσιμότητα –το Ε, το S και το G– είναι κεντρικό ζήτημα για τον κλάδο.

Καλωσορίζω επίσης θερμά τους Lard Friese, Xi LUO, Hiroshi Shimizu και Peter Zaffino στο Διοικητικό Συμβούλιο της Geneva Association. Ως εκπρόσωποι της Ευρώπης, της Κίνας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι απόψεις τους θα συμβάλουν καθοριστικά στο να διασφαλίσουμε ότι η ατζέντα μας αποτυπώνει τις προτεραιότητες των ασφαλιστών σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Jad Ariss, Δ/νων Σύμβουλος της Geneva Association, σχολίασε: «Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ως κλάδος και ως κοινωνία, απαιτούν συντονισμένη σκέψη και δράση. Η ετήσια συνάντησή μας αποτέλεσε μια ισχυρή πλατφόρμα για 57 από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των μελών μας σε όλο τον κόσμο, για να ευθυγραμμιστούν, ιδίως όσον αφορά τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους τους. Η βιωσιμότητα είναι σαφώς η κυρίαρχη προτεραιότητα για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους σήμερα. Είμαστε υπερήφανοι που γίναμε υποστηρικτικός φορέας του UNEP-FI PSI».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΕΕΑΕ με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρ. Γεωργακόπουλο
Επόμενο άρθροInteramerican: Ταξίδι επιβράβευσης στη Νέα Υόρκη για τους συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεών της