Ν. Μακρόπουλος: Θετική και για τις ασφαλιστικές η ανάπλαση της Αθήνας

1754

Τα  πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία από το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας, το οποίο υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και ξεκινά με σειρά παρεμβάσεων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος.

Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την τηλε-συνεδρίαση, ο κ. Μακρόπουλος αναφερόμενος στο σχέδιο ανάπλασης, το οποίο όπως αναλύθηκε επιφέρει και μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων και μείωση της μέσης ταχύτητας, οπότε αναμένεται να συντελέσει στη μείωση  των τροχαίων με άμεση θετική συνέπεια στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, περιεκτικά κατέγραψε τα εξής:

«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Μια τομή,  την οποία πρέπει να την αγκαλιάσουμε και να την στηρίξουμε. 

Η μεταρρύθμιση αυτή θα αφήσει ισχυρότατο αποτύπωμα στην επιχειρηματική κοινότητα και την οικονομία της χώρας και θα αποδώσει οφέλη. Η μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, δίνει χώρο στους πολίτες, έδαφος στην «πράσινη»  κυκλοφορία (ποδήλατα) και συμβάλει στην μείωση των ρύπων.

Ο συνδυασμός του Αρχαιολογικού Περιπάτου με την απρόσκοπτη πρόσβαση στο ανανεωμένο Εμπορικό Κέντρο  θα αποδώσει και θα βοηθήσει την οικονομία.

Οι επισκέπτες της Αθήνας  θα βλέπουν πιο φιλικά πιο εύκολα και χωρίς εμπόδια το εμπορικό κέντρο.

Η αγοραστική κίνηση θα τονωθεί και θα υπάρξει συνολικό όφελος για την οικονομία οπότε και  θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας.

Επίσης και οι επενδυτές θα βλέπουν την Αθήνα θετικότερα καθώς θα είναι μια πόλη πιο λειτουργική, με λιγότερα  εμπόδια, οπότε και θα υπάρχει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην πόλη.

Το σχέδιο ανάπλασης  αλλάζει τον κυκλοφοριακό χάρτη και οδηγεί σε μια πιο βιώσιμη,  φιλική, σύγχρονη και προσβάσιμη πόλη σε κάθε πολίτη.

Δίνει προτεραιότητα και στους εργαζόμενους στο κέντρο καθώς διευκολύνεται η πρόσβασή τους στην εργασία. 

Είναι ξεκάθαρο ότι θα ωφεληθεί και η κοινωνία και η οικονομία».

Δείτε το video στο youtube: https://youtu.be/XJOaczo0Qq4

Δείτε τη δημοσίευση στο facebook: https://www.facebook.com/NikolaosMakropoulos

Προηγούμενο άρθροH ARAG Hellas συνεχίζει και τον Μάιο τη δωρεάν παροχή νομικών συμβουλών
Επόμενο άρθροΌμιλος Talanx: Kαθαρά έσοδα €223 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2020