Με την έγκριση Draghi η συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ στη Συνεταιριστική Ηπείρου

291

Η έγκριση της συμμετοχής του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ στη Συνεταιριστική Ηπείρου και από την ΕΚΤ, με έγγραφο που υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, κ. Mario Draghi, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Ταμείου. Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

 

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , με έγγραφο του Προέδρου της κ. Mario Draghi, εγκρίνει τη συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ΝΠΙΔ ως στρατηγικού επενδυτή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, με ποσοστό 37,9% των μετοχών και 33% δικαιωμάτων ψήφου.

Το Ταμείο αξιολογήθηκε θετικά από την ΕΚΤ με βάση τη φήμη του και τη χρηματοοικονομική του ευρωστία ως υποψήφιου αγοραστή, χωρίς καμία αμφισβήτηση της ικανότητας του Ταμείου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σχετικά με την ορθή και συνετή διαχείριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ λόγω των οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί αποφάσισε ως θεσμικός επενδυτής να στηρίξει την πραγματική οικονομία της χώρας μέσα από συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσπάθεια ανάπτυξής της τοπικής οικονομίας και διασφαλίζοντας την ευελιξία και την καλύτερη δυνατή απόδοση των επενδύσεών του.

Αθήνα 08/07/2016».

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η ΟΑΣΕ στην ΕΑΕΕ για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

Προηγούμενο άρθρο4 Βραβεία ΒΙΤΕ για την Ιnteramerican
Επόμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της EIOPA τα Unit Linked