Editorial

Με πάθος… αλλά όχι εμπάθεια (Editorial, Δεκέμβριος 2022)

Tο Μάτι, η Μάνδρα, η Αγία Πελαγία βοούν… Βοούν και οι μνήμες στοιχειώνουν με ευθύνες πολίτες και αξιωματούχους. Κι όμως, η Κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι τεχνοκράτες σύμβουλοι κωφεύουν.

Ας διαφοροποιηθούν οι ασφαλιστές.

Οι ταγοί πλειοδοτούν σε ανευθυνότητα και ενώ οδεύουμε για τις εθνικές εκλογές και πάλι εισφέρουν στη συντήρηση και ενίσχυση της εικόνας που ορίζει το ξέφραγο αμπέλι.

Αντί για τα μέτρα προστασίας, αντί για την πρόληψη, αντί για την ασφάλιση, τουλάχιστον των οικονομικών συνεπειών, νομοθετούν:

  • Τη νομιμοποίηση οικοπέδων < 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου.
  • Τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέσα σε δασικές εκτάσεις.
  • Τη νομιμοποίηση ό,τι παράνομου και κατά παρέκκλιση των οικοδομικών αδειών έχει αναγερθεί.

Έτσι, λοιπόν, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά και αποποιούνται τις ευθύνες τους και, έντρομοι, ομιλούν για πολιτικό κόστος.

Το πολιτικό κόστος θα το πληρώσουν! Δυστυχώς, μεγάλο κόστος θα πληρώσουμε κι εμείς γι’ αυτά που κάνουν και όχι για αυτά που θα έπρεπε να κάνουν.

Επ’ ευκαιρία, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θυμάται την Ύδρα;

Αν όχι, οι ασφαλιστές του έχουν θυμίσει την άτακτη φυγή και απόσυρση εκείνου του άρθρου του νομοσχεδίου και των εμπνευστών του;

Στην Έρημη Χώρα, της Φαιδράς Πορτοκαλέας, στη χώρα της Ψωροκώσταινας, στη χώρα του αείμνηστου Μποστ, όπου πρωταγωνιστεί ο Πειναλέων και η Ανεργίτσα… κάποιος πρέπει να αντισταθεί.

Οι… φοιτητές αποκλείεται. Ας αντισταθούν τουλάχιστον οι Ασφαλιστές, που θα κληθούν να ασφαλίσουν τις φυσικές καταστροφές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, τις κατολισθήσεις και τις πυρκαγιές, τους κεραυνούς της… αποκάλυψης.

Ας φωνάξουν οι Ασφαλιστές, έστω και μόνοι αυτοί, στους Μαυρογιαλούρους –έχουν και κοινωνική υποχρέωση! Ας φωνάξουν! Όχι μόνον όσοι έρχονται σε καθημερινή επικοινωνία με τους καταναλωτές – πολίτες, δηλαδή οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, αλλά και οι επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών. Όσον αφορά τους εκλεγμένους στα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του κλάδου, τους συνιστούμε, σεμνά, να χειροκροτούν λιγότερο…

Εμείς ως κλαδικό περιοδικό αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και εξαντλούμε τις δικαιοδοσίες μας.

Ένα «ευχαριστώ» στα μέλη του MDRT!

Ευχαριστούμε! Προσωπικά και όλοι στην «Ασφαλιστική Αγορά» νιώθουμε ξεχωριστοί και υπερήφανοι, όταν οι εκλεκτοί στρατιώτες της πρώτης γραμμής μας χαρίζουν μια γλυκιά κουβέντα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ποιότητα και τη μάθηση των ανθρώπων της ασφαλιστικής μας αγοράς, είτε αυτοί διαμεσολαβούν είτε διοικούν είτε απλά υποστηρίζουν την ασφάλιση.

Υπόσχεση…!

Κρίμα, Μαριάννα!

Δεν έμεινε για πολύ μαζί μας η κα Πολιτοπούλου. Δεν ολοκλήρωσε, αλλά και δεν εισέπραξε τα αποτελέσματα ενός από τα μεγαλύτερα deal που έχουν συμβεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αν και προδίκασε την επιτυχία του.

Δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους τραπεζικούς να εξαφανίζονται από προσώπου ασφαλιστικής αγοράς, λες και δεν υπήρξαν (δεκάδες της ΕΤΕ που πέρασαν από την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και κάποιοι άλλοι, ίσως αξιόλογοι, όπως οι κ.κ. Γιαννούλας και Γαλανόπουλος της Alpha).

Κρίμα, όχι μόνον για την κα Πολιτοπούλου, αλλά και για την αγορά, που χάνει χρόνο δοκιμάζοντας περαστικούς…

Άξιος!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ασφαλώς και πρέπει να νιώθει υπερήφανος για την ευρωπαϊκή του διάκριση. Όμως, τολμάμε να ισχυριστούμε ότι και η εντός συνόρων επίδοσή του και η εν γένει προσφορά του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι αξιέπαινη.

Έκπληξη και προσδοκίες…

Ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς από ελεγχόμενος, για μακρά περίοδο, γίνεται ελέγχων. Ευχόμαστε για ανάλογη διάρκεια!

Καλείται με την πρωτόγνωρη αλλαγή ρόλου στα καθήκοντα που αναλαμβάνει και πάλι να υπηρετήσει την ασφαλιστική μας αγορά. Το πέρασμά του από την εποπτεία θα κριθεί ιστορικά, εκ του αποτελέσματος. Άραγε, θα επαληθευτεί η ρήση: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Για την 4η συνδιάσκεψη

Θεωρώ ότι δικαιούται ένα ακόμα θετικό σχόλιο ο δημιουργός του θεσμού, πλέον, της συνδιάσκεψης των εκλεγμένων στα επιμελητήρια ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Είναι υπεύθυνος για ό,τι θετικό προκύπτει από αυτόν τον θεσμό και όχι κατ’ ανάγκη για ό,τι διαδραματίζεται στις λειτουργίες του από τρίτα πρόσωπα.

Καλές γιορτές!

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας