Editorial

Μας προετοιμάζουν (;) για έναν δύσκολο χειμώνα (Editorial, Σεπτέμβριος 2022)

Οικονομικά, επιδημιολογικά, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, πολιτικά…

Τίποτα σαφές.

Φόβοι, μόνο, ενδεχόμενα και… απειλές, για τη μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση των κρουσμάτων, τη συνέχιση του πολέμου, την ένταση στα Ελληνοτουρκικά…!

Υπό το κράτος αυτών των ενορχηστρωμένων απειλών και προβλέψεων καλλιεργείται η πεποίθηση της αδυναμίας, της εξάρτησης, της αποδοχής.

Ο χειμώνας που έρχεται, για πολλοστή φορά, εδώ και 2022 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο δεν… εγκυμονεί, από την αέναη – διαρκή προσπάθεια των κέντρων λήψεως αποφάσεων να διατηρήσουν τον έλεγχο των πραγμάτων.

Τι φοβούνται; Ποιοι;

Ποια είναι η απειλή;

Αντικειμενικά, οι κίνδυνοι γεννώνται ή κατασκευάζονται;

Αφορούν όλους ή… μόνον εμάς;

Εκτός από τα… χειμωνιάτικα ρούχα, ας βγάλουμε από τις ντουλάπες μας και την προσωπική μας ευθύνη –όλοι διαθέτουμε ικανή– κι ας μην παρασυρόμαστε.

Έχοντας συναίσθηση, σθένος, κρίση και προπαντός δύναμη αντίστασης, ας προσδεθούμε σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι των δικών μας στόχων και προτεραιοτήτων, αλλά και Αξιών.

Δεν προετοιμαζόμαστε με φόβο.

Προετοιμαζόμαστε, ατομικά και συλλογικά, με πίστη στην επικράτηση κι όχι απλά στην επιβίωση.

Αν είχαμε “βήμα” τύπου ΔΕΘ… αυτά τα λόγια θα απευθύναμε στους Συμπολίτες μας.

Είμαστε και παραμένουμε αισιόδοξοι.

Τίποτα δεν γυρίζει, ΠΟΤΕ, πίσω.

Και κάτι για τα… δικά μας

Mε την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική οι εκδότες του περιοδικού «Α.Α.» συνδέονται επαγγελματικά και ανθρώπινα πολλά χρόνια τώρα, όσα ενδεχομένως δεν έχουν συμπληρώσει ηλικιακά αυτοί που σήμερα τη διοικούν!

Όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίξαμε τη μοναδικότητα της εταιρείας αυτής, συμπράξαμε σε εκδηλώσεις υπέρ του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, εκδώσαμε για λογαριασμό της βιβλία μοναδικής και ιστορικής ασφαλιστικής αξίας, συνηγορήσαμε αποφασιστικά να ενταχθεί η Εταιρεία σε διεθνούς κύρους λέσχη και παρασταθήκαμε σε μονάδες πωλήσεων απανταχού της Χώρας.

Διαφωνήσαμε, εξ αρχής, με την προοπτική πώλησης της εταιρείας, τοποθετηθήκαμε δημοσίως και ενυπόγραφα, και πληρώσαμε οικειοθελώς το τίμημα της διαφωνίας μας με την τότε Διοίκηση Αράπογλου, Παλαιολόγου, Λευθεριώτη.

Τιμήσαμε, όμως, στη συνέχεια, έστω και διά της σιωπής μας, το δικαίωμα του μετόχου να αποφασίζει.

Οι μετά τον Παλαιολόγο Διοικήσεις μέχρι και του Κωνσταντά αναγνώρισαν τον ρόλο και τη δημοσιογραφική μας εντιμότητα και συνέπεια, και την ίδια αναγνώριση εισπράξαμε και από την πλειοψηφία του παραγωγικού δικτύου της Εταιρείας.

Την τιμή αυτή την ανταποδώσαμε και την ανταποδίδουμε στο ακέραιο.

Εταιρεία σαν την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, δίκτυο και εργαζόμενους, κατά τη δική μας εκτίμηση δύσκολα θα ξαναλειτουργήσει στην Ελλάδα.

Εάν και εφόσον όμως λειτουργήσει, και πάλιν θα είμαστε αρωγοί!

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας