Άρθρα

Μάκης Μάλλιος: Μόνο το ταλέντο, τελικά, φτάνει…;

«Η δική μου επαφή με το λειτούργημα του ασφαλιστικού συμβούλου ξεκίνησε στα 18 μου και έκτοτε έχουμε μια σχέση ζωής. Και λέω “λειτούργημα”, διότι από πολύ νωρίς αντιλήφθηκα τη σπουδαιότητα αυτού του επαγγέλματος…» υποστηρίζει το μέλος του MDRT, κ. Μάκης Μάλλιος*, ο οποίος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Θυμάμαι, στο ξεκίνημά μου, ένα παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σοβαρό νόσημα. Σίγουρα η οικογένειά του δεν θα ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει οικονομικά, αν δεν τους είχα προτείνει να το ασφαλίσουν όταν ήταν ακόμη λίγων ημερών.

Σε άλλη περίπτωση, ένας επιχειρηματίας (και πλέον καλός φίλος) που γνώρισα στο αεροπλάνο και υπογράψαμε την ασφάλιση του ξενοδοχείου του σε μια… χαρτοπετσέτα (μιας και δεν είχα αίτηση πάνω μου), πήρε μια σωτήρια απόφαση, καθώς μερικούς μήνες αργότερα μεγάλο μέρος της επιχείρησής του καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ωστόσο, παρότι ένιωθα ότι ασκώ λειτούργημα, ταυτόχρονα είχα συνειδητοποιήσει από πολύ νωρίς πως ο κόσμος είχε τις επιφυλάξεις του για το επάγγελμά μας. Ενδεχομένως όχι άδικα. είχε βαρεθεί να ακούει «μισές αλήθειες».

Κάθε άνθρωπος θέλει να νιώσει, από την πρώτη στιγμή, πως συνεργάζεται με έναν επαγγελματία που δεν θα του εξηγήσει απλά και μόνο πώς λειτουργεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά θα τον κάνει να νιώσει ασφαλής, όχι απλά ασφαλισμένος.

Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα όσα κατάλαβα για αυτό το επάγγελμα, ήταν πως μόνο το ταλέντο της επικοινωνίας και οι άψογες δεξιότητες των πωλήσεων δεν φτάνουν για να κάνουν τη διαφορά… Και κάπου εκεί ήρθε η πρώτη μου επαφή με το MDRT. Τυχαία στην αρχή. Έμαθα γι’ αυτό από έναν συνάδελφο, που το όνειρό του ήταν να ενταχθεί σε αυτή την ομάδα.

Καθώς άρχισα να παρακολουθώ ομιλητές του MDRT από συνέδρια σε όλον τον κόσμο, καταλάβαινα πως η θετική επίδραση που είχαν πάνω μου, οι γνώσεις που λάμβανα και η παρακίνηση που ένιωθα, με έκαναν να θέλω να γίνομαι κάθε μέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι, ξεκίνησα να χτίζω το δυνατότερο στοιχείο του δικού μου επαγγελματικού χαρακτήρα και να δίνω υπεραξία στο προσωπικό μου brand, πέρα από εταιρείες και προϊόντα.

Έβλεπα πως ο πελάτης θέλει και χρειάζεται να συνεργαστεί με έναν επαγγελματία ακέραιο, ηθικό, ενημερωμένο, καταρτισμένο, άμεσα προσβάσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. έναν επαγγελματία που, όταν εμφανιστεί το πρόβλημα, θα τον βρει κατευθείαν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και θα νιώσει ασφάλεια και ανακούφιση με την καθοδήγηση που θα λάβει.

Πάνω σε αυτό δούλευα κάθε μέρα, με μέθοδο, συνέπεια, πειθαρχία και οργανωτικότητα. Κρατούσα σημειώσεις για όλα, απαντούσα άμεσα σε οποιοδήποτε mail, όποια μέρα ή ώρα κι αν ήταν. Κοιτούσα να επιλύω άμεσα το οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε. όχι σε λίγο, όχι αύριο. Φρόντιζα να είμαι πάντα ενημερωμένος και να μην αφήνω τίποτα στην τύχη του. Και προσπαθούσα να εξελίσσομαι συνεχώς, με εργατικότητα, διορατικότητα και ταπεινότητα.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα και της εξαιρετικής συνεργασίας με τους ανθρώπους του γραφείου μου, από τη γραμματεία μέχρι τον διευθυντή μου, που πλέον για μένα δεν είναι απλά συνεργάτες, αλλά οικογένεια –και το εννοώ.

Ακόμα και τώρα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο επάγγελμα κι ενώ είμαι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσω οτιδήποτε προκύψει κατά τη συνάντηση με πελάτη, δεν υπήρξε ούτε ένα ραντεβού μου που να μην το συζήτησα με τον manager ή τον διευθυντή μου. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως από την επικοινωνία με τους ανθρώπους του χώρου σου πάντα κάτι έχεις να πάρεις. μια ιδέα, μια διαφορετική προσέγγιση ενός ζητήματος, τη λύση ενός προβλήματος. Και έχεις να πάρεις από όλους. όχι μόνο από τους παλαιότερους στον χώρο, αλλά και από τον συνάδελφο που ξεκίνησε μόλις χτες.

Και να, λοιπόν, που μέσα σε πραγματικά δύσκολους καιρούς και πρωτοφανείς καταστάσεις σε κάθε επίπεδο, βρίσκομαι το 2022 να είμαι μέλος αυτής της κορυφαίας ομάδας του MDRT και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και ευγνώμων που θα παρακολουθήσω το ετήσιο συνέδριο τον Ιούνιο στη Βοστώνη.

Καταληκτικά, λοιπόν, θα έλεγα ότι το ταλέντο από μόνο του και οι άψογες τεχνικές πωλήσεων σίγουρα δεν φτάνουν για να σε φέρουν στην κορυφή. η αγάπη, όμως, για αυτό που κάνεις, μαζί με την πιστή τήρηση των δικών σου διαδικασιών μπορεί!

Μάκης Μάλλιος: Μόνο το ταλέντο, τελικά, φτάνει…;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

*Ο κ. Μάκης Μάλλιος, 1yr MDRT Member, Court of the Table, ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού πράκτορα από το 2004, όταν, παράλληλα με τις σπουδές του, εντάχτηκε στο δυναμικό της Allianz και έκτοτε παραμένει όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει λάβει πλήθος βραβείων και διακρίσεων στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, τόσο για τα παραγωγικά του αποτελέσματα όσο και για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, καθώς κάθε χρονιά πετυχαίνει η διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου του να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα, χτίζοντας, παράλληλα, ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες του.

Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού Δ΄ από την ΤτΕ, για τη διάθεση αποταμιευτικών – επενδυτικών προϊόντων Unit Linked, και αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία του για να σχεδιάζει με τους ανθρώπους που συνεργάζεται το οικονομικό τους μέλλον.

Έχει ταξιδέψει σε περισσότερους από 40 προορισμούς στο εξωτερικό, καθώς λατρεύει να ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς και πιστεύει ακράδαντα πως «για να πετύχεις το οτιδήποτε, το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις, είναι… το πρώτο!».

Διαβάστε επίσης: David William Brown: 10 συμβουλές για να γίνετε “Top of the Table”


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας