Άρθρα

Life Cover Plus: Πρόγραμμα Προστασίας από τη Metlife

Το Life Cover Plus ανήκει στα προγράμματα προστασίας που προσφέρει η MetLife. Με το Life Cover Plus μπορείτε να προστατέψετε τους δικούς σας ανθρώπους από τις δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από ένα απρόσμενο γεγονός, με κεφάλαιο της επιλογής σας.

Με το Πρόγραμμα Προστασίας Life Cover Plus συνεχίζουμε το αφιέρωμα που ξεκινήσαμε στο τεύχος Μαρτίου, με τα Κεφάλαια Κάλυψης Ζωής, τα οποία από πολλούς θεωρούνται η πεμπτουσία της Ασφάλισης (δείτε εδώ: MetLife ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ μέρος 1, μέρος 2), και τα Προγράμματα Προστασίας Life Essential, και ExtraMed.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά του Life Cover Plus

  • Κεφάλαιο Κάλυψης: €20.000, €30.000, €40.000 ή €50.000
  • Διάρκεια Προγράμματος: 15, 20 ή 25 χρόνια
  • Καταβολή Κεφαλαίου:

          – σε περίπτωση διάγνωσης σοβαρής ασθένειας (καρκίνος, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό,
            στεφανιαία νόσος που απαιτεί χειρουργική επέμβαση, νεφρική ανεπάρκεια, μεταμόσχευση
            ανθρώπινων οργάνων ή τύφλωση)

           – σε περίπτωση απώλειας ζωής (διπλασιάζεται σε περίπτωση ατυχήματος).

  •  Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία
  • 25% των καταβληθέντων καθαρών ασφαλίστρων στη λήξη του προγράμματος, εφόσον δεν έχει καταβληθεί κάποια παροχή
  • Σταθερό ασφάλιστρο σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

 

Εγγυόμαστε τη φροντίδα αυτών που αγαπάς!

«Στις περισσότερες συναντήσεις με τον υποψήφιο πελάτη μου, δίνω έμφαση στο ότι η εργασία μου έχει ως αντικείμενο την υπενθύμιση σε αυτόν που έχω μπροστά μου, πως όταν η δυσκολία συμβαίνει καμιά φορά, δεν συμβαίνει μόνο στους άλλους. Ο ρόλος μου είναι διπλός: να είμαι αυτός που θα συμβουλέψει σωστά και θα προτείνει την κατάλληλη κάλυψη με τα σωστά κεφάλαια, εκείνη τη στιγμή», επισημαίνει ο κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος του Ελληνικού Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, Employee Benefits Specialist, Star Agent, MDRT Country Chairman in Greece 2013-2014.

Ο ίδιος διηγείται μια χαρακτηριστική ιστορία που αφορά σε ένα περιστατικό ουσιαστικής οικονομικής προστασίας μιας οικογένειας, που προέκυψε από έναν συνδυασμό Προγραμμάτων Προστασίας. Για τον Κυριάκο Χατζηστεφάνου το περιστατικό αυτό αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την καριέρα του, αφού με τον ασφαλισμένο τους συνέδεε μια μακρά παιδική φιλία. Αξίζει να το διαβάσουμε!

 

«Ο Α.Τ. , παντρεμένος με 2 παιδιά, 5 και 6 ετών αντίστοιχα, με επάγγελμα την Παροχή Υπηρεσιών, ήταν από τους πρώτους μου ασφαλιζόμενους 24 χρόνια πριν, τότε που ξεκινούσα την καριέρα μου.

Στόχος μου πάντα ήταν η αποτελεσματική ανάλυση των αναγκών του αλλά και, λόγω της φιλίας μας, η συνεχής προτροπή, ώστε να δημιουργήσει ένα σημαντικό Κεφάλαιο Κάλυψης σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου. Του υπενθύμιζα ότι η λύση δεν είναι μόνο τα αποταμιευτικά συμβόλαια που είχαμε συνάψει για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και οι καλύψεις του ιδίου και της οικογένειάς του σε περιπτώσεις Απώλειας Ζωής ή Ανικανότητας.

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξή του ήταν δυναμική και σύντομα έγινε ένας καλός επιχειρηματίας μέσα από επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, κάτι που ενδυνάμωσε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηρίζει οικονομικά την οικογένειά του σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 80% του οικογενειακού εισοδήματος.

Κατά τις συναντήσεις μας, μοιραζόταν μαζί μου τις διάφορες δυσκολίες της καθημερινότητας που τον απασχολούσαν και αντιλαμβανόταν, μέσα από τη συζήτησή μας, ότι η «απουσία» του θα είχε σοβαρές συνέπειες στο μέλλον της οικογένειάς του. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αντιλαμβανόμουν ότι ο Α.Τ. δεν ήθελε να αλλάξει ό,τι είχε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια για την οικογένειά του ούτε να τους στερήσει το εύπορο βιοτικό επίπεδο που τους προσέφερε, όπως ήταν οι σπουδές των παιδιών του, η επαγγελματική τους αποκατάσταση και η σύνταξη.

Καθώς, λοιπόν, γνώριζα αυτή του τη βούληση –αυτό επιδιώκω με κάθε μου πελάτη: να γνωρίζω τις ανάγκες του, για να μπορώ να του προτείνω αυτό που πραγματικά χρειάζεται– εξετάζαμε κάθε 2-3 χρόνια τα κεφάλαια κάλυψής του. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της επαγγελματικής του εξέλιξης, είχαν φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, ειδικά σε περίπτωση απώλειας ζωής. Δεν θα παραλείψω να αναφέρω ότι η σύζυγός του ήταν διακριτικά αντίθετη γενικότερα με την ιδέα των κεφαλαίων κάλυψης ζωής, όμως, με τη διαρκή επιμονή μου προχωρήσαμε στην αύξηση των Προγραμμάτων Προστασίας.

Πέρυσι, λοιπόν, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα που με ενημέρωνε ότι ο Α.Τ. είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και δυστυχώς “έφυγε”. Ήταν από εκείνες τις τόσο δύσκολες στιγμές, που νομίζεις ότι σε διαπερνά ένα κρύο ρεύμα, ότι δεν θα τις αντέξεις!

Δέκα ημέρες μετά την κηδεία, η σύζυγός του, σε άσχημη κατάσταση, με κάλεσε να συναντηθούμε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, μου ζήτησε να την ενημερώσω αναλυτικά για τις παροχές, καθώς δεν γνώριζε τις υποχρεώσεις της οικογένειάς τους, αφού τις χειριζόταν ο ίδιος. Προσπαθώντας, έτσι, εκείνες τις ημέρες να βρει κάποια άκρη, ανακάλυψε πως το ύψος των υποχρεώσεων που προέκυπταν ήταν κάτι το δυσβάστακτο για την ίδια και τα δύο της παιδιά.

Με ρώτησε, λοιπόν, με ιδιαίτερη αγωνία στη συνάντησή μας, με βλέμμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, το εξής: «Γνωρίζω πως πλήρωνε κάποια χρήματα για ασφάλειες ζωής, αλλά δεν ξέρω πόσα. Πες μου σε παρακαλώ αν είχε τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό κεφάλαιο κάλυψης, επειδή αυτά τα κεφάλαια είναι δανεισμένα από την τράπεζα και εκεί είναι ανασφάλιστος».

Όταν της ανακοίνωσα το ποσό, έσκυψε συγκινημένη και μου είπε: «Θέλω να βγω και να φωνάξω σε όλους τους Έλληνες να ασφαλιστούν».

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που έφυγα από τη συνάντησή μας. Βγαίνοντας από την πολυκατοικία κοίταξα ψηλά και με αγαλλίαση του είπα: «Φεύγω ήσυχος από το σπίτι σου. Με την εμπιστοσύνη που μου έδειξες, έκανα τη δουλειά μου σωστά όπως όφειλα. με επαγγελματισμό απέναντι σ’ εσένα και την οικογένειά σου. Ξεκινάει για εμένα μία άλλη περίοδος. να είμαι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν, για να πραγματοποιήσουν αυτά που εσύ ονειρεύτηκες γι’ αυτούς!».      

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας