Άρθρα

Λ. Μπαλωμένος: Tο MDRT μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης

MDRT Views

Με την πεποίθηση πως ό,τι “συλλάβει” ο νους μπορεί να πραγματοποιηθεί με πίστη και αφοσίωση πορεύεται ο κ. Μπαλωμένος, που ομολογεί ότι η επαφή του με το MDRT του άλλαξε τον τρόπο σκέψης.

Το 2017 και μετά από παρότρυνση του Manager μου, κ. Κωνσταντίνου Παπαμιχαήλ, συμμετείχα για πρώτη φορά, ως aspirant member, στο συνέδριο του MDRT στην Ελλάδα. Ήμουν ήδη 3 χρόνια ασφαλιστικός σύμβουλος στην NN Hellas, αλλά εκείνη την ημέρα άλλαξαν όλα για μένα, καθώς βρέθηκα στον ίδιο χώρο με τους καλύτερους ασφαλιστές από όλο τον κόσμο. Μας “μοίρασαν” απλόχερα την ενέργεια και τις πρακτικές τους, που τους έκαναν πετυχημένους στο επάγγελμα, και ήταν αυτά που με παρακίνησαν και με “προ(σ)κάλεσαν” να βάλω στόχο μια μέρα να βρεθώ δίπλα τους.

Με το πέρασμα των ετών και με πολλές συνεχόμενες προσπάθειες κατάφερα να γίνω μέλος του MDRT το 2024, με στόχο πλέον να μη λείψω ούτε μία φορά από αυτή τη μοναδική εμπειρία. Η συναναστροφή μου με τους κορυφαίους στο επάγγελμά μου με έκανε καλύτερο και αποδοτικότερο, σε συνδυασμό με την αύξηση της δραστηριότητάς μου και με ποιοτικότερα στοιχεία στην εξεύρεση νέων πελατών. Τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή μου και με ώθησε να έχω ακόμη περισσότερη διάθεση και όρεξη να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους.

Συμμετέχοντας στο περσινό ετήσιο συνέδριο στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον μου κέντρισε ο Karl Hartley από την Αγγλία, ο οποίος, ξεκινώντας την ομιλία του, χρησιμοποίησε μια φράση του Frank Sinatra, που έλεγε ότι «η δουλειά μου δεν είναι να μετακινώ το πιάνο, αλλά μόνο να τραγουδάω»!

Εννοούσε, φυσικά, ότι αναθέτοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εκκρεμότητες κ.λπ. σε μια βοηθό, αυτομάτως κέρδιζε επιπλέον χρόνο, έτσι ώστε να συναντά νέους υποψήφιους, αλλά και να εξυπηρετεί τους υφιστάμενους πελάτες.

Η πρόσληψη μιας βοηθού είναι μια επένδυση που θα μας κάνει ακόμη καλύτερους, προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πελάτες μας, και θα δημιουργήσει περισσότερο χρόνο στην προσωπική μας βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.

Η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε λύσεις και η “αμοιβή” μας είναι να εισπράττουμε τον σεβασμό και την αγάπη των πελατών μας, που σε μια δύσκολη στιγμή τους εμείς ήμασταν εκεί, δίπλα τους, υπενθυμίζοντάς τους τον λόγο αλλά και την αξία του να είσαι ασφαλισμένος.

Ένα από τα πολλά στοιχεία που μου προσφέρει το MDRT, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο και πως ό,τι “συλλάβει” ο νους σου μπορεί να πραγματοποιηθεί με πίστη και αφοσίωση. Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι ότι η γνώση είναι δύναμη και όταν τη μοιράζεσαι, απλόχερα και ανιδιοτελώς με τους άλλους, αυτή γυρνάει σ’ εσένα πολλαπλάσια.

Λ. Μπαλωμένος: Tο MDRT μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης
Λ. Μπαλωμένος: Tο MDRT μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης

*Ο κ. Λάμπρος Μπαλωμένος, με 10ετή παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, είναι Διακεκριμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην NN Hellas με πανελλήνιες διακρίσεις.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας