Οι Ειδήσεις

Η Euroins Ελλάδος & «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 20ή Συνάντηση που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά στις 25 Μαΐου, με την αμέριστη χορηγική στήριξη της Euroins Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, την εκδήλωση-θεσμό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, δρ Μαρίνα Στέφου, και λοιπά στελέχη της πολιτικής ηγεσίας.

Το παρών έδωσαν, επίσης, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων (ΓΕΕΘΑ, ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειες, Δήμοι κ.λπ.), ιδιωτικών οργανισμών (εταιρείες τεχνολογίας, εταιρείες επικοινωνιών κ.λπ.), καθώς και εθελοντικών φορέων με τους οποίους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται για την πρόληψη και την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων καθώς και ενηλίκων που αγνοούνται και διατρέχουν κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το «Χαμόγελο» παρουσίασε τα εργαλεία που προσφέρει στους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Παιδιών & Ενηλίκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου 2024, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000) δέχθηκε 3.814 κλήσεις, έγινε διαχείριση για 81 περιστατικά εξαφάνισης και αναζήτησης παιδιών και για 50 περιστατικά εξαφάνισης και αναζήτησης ενηλίκων. Τέλος, ο Οργανισμός έκανε διαχείριση περιστατικών σε επίπεδο πρόληψης για 511 μαθητές και μαθήτριες, 432 γονείς και κηδεμόνες και 51 εκπαιδευτικούς.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroins Ελλάδος, κ. Αθανάσιος Ι. Σμυρνής, δήλωσε σχετικά: «Η Euroins ολοκληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, πέραν των ασφαλισμένων και των συνεργατών της, βρίσκεται η κοινωνία. Διαχρονικά, η Euroins ενισχύει και διευρύνει το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί στη χώρα μας και το “Χαμόγελο” βρίσκεται για εμάς στις στρατηγικές προτεραιότητες αυτών των δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ανανεώσαμε πρόσφατα τη χορηγική μας στήριξη αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος ασφάλισης του στόλου 140 οχημάτων του Οργανισμού και για το τρέχον έτος».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroins Ελλάδος, κ. Vasil G. Dimitrov, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Euroins Ελλάδος στηρίζει επί σειρά ετών “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Το έργο που προσφέρει ο Οργανισμός είναι σπουδαίο και μας αφορά όλους, καθώς στον πυρήνα της δράσης του βρίσκεται το πιο ευάλωτο κομμάτι τις κοινωνίας μας -το παιδί. Ευχόμαστε στους ανθρώπους του “Χαμόγελου” καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο τους και δεσμευόμαστε να παραμείνουμε δίπλα τους με όλα μας τα μέσα».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστώ από καρδιάς τη Euroins Ελλάδος αλλά και τους ανθρώπους της, που διαχρονικά αποδεικνύουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στο έργο και τις ολιστικές υπηρεσίες που παρέχει το “Χαμόγελο” στην κοινωνία. Χάρη στην πολύτιμη στήριξή αλλά και τη φροντίδα τους, η Συνάντηση στο Ζάππειο Μέγαρο, που υλοποίησε ‘‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ για 20η χρονιά, με αφορμή την 25η Μαΐου ‘‘Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά’’ έγινε πραγματικότητα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σας ευχαριστούμε για την πάντα θετική σας ανταπόκριση στις ανάγκες του Οργανισμού, σας ευχαριστούμε που αποτελείτε μέρος της οικογένειας του ‘‘Χαμόγελου’».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας