Κυκλοφόρησε: Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2016-2017

5619
Anthropoi Arithmoi 17

Κυκλοφόρησε η ετήσια έκδοση Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2016-2017, μία μοναδική στο είδος της έκδοση, που αποτελεί –25 χρόνια τώρα– εργαλείο δουλειάς για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής βιομηχανίας, αλλά και ένα πολύτιμο αρχείο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

Στο Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2016-2017 βρείτε μεταξύ άλλων:

  • Τα παραγωγικά μεγέθη ανά κλάδο ασφάλισης 38 ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Τη στελέχωση και τα οικονομικά στοιχεία 31 ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Τους φορείς εκπροσώπησης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΕΑΔΕ, ΣΕΜΑ, ΠΟΑΔ, ΕΕΑΕ, ΣΑΔΧ, κ.λπ.), αλλά και όλων των Ενώσεων, Συνδέσμων και Ομοσπονδιών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς (ΕΑΕΕ, Ένωση Αναλογιστών, ΟΑΣΕ, ΣΕΣΑΕ).
  • Βιογραφικά των επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών και των φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
  • Τους Εποπτικούς και άλλους φορείς της ασφαλιστικής αγοράς (ΤτΕ, Επικουρικό Κεφάλαιο, Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, κ.ά).
  • Τους φορείς και τις εταιρείες της Κυπριακής Ασφαλιστικής Αγοράς.
  • Την πιο πρόσφατη ασφαλιστική νομοθεσία.
  • Τέλος, για πρώτη φορά, περιλαμβάνονται στοιχεία για τον Κύκλο Εργασιών και τα Κέρδη (Ζημιές) προ φόρων 95 εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Προλογίζοντας την έκδοση, ο Δημήτρης Ρουχωτάς σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Εκτιμώντας σήμερα το έργο που έχει επιτελεσθεί όλα αυτά τα χρόνια, νιώθουμε ότι έχουμε καταθέσει στην αγορά μας μια ασφαλιστική… εγκυκλοπαίδεια, αφού οι 25 τόμοι μας “πατάνε” σε δύο αιώνες και αποτυπώνουν περιόδους ανάπτυξης και ύφεσης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και της ευρωπαϊκής.

Ανατρέχοντας κανείς σε αυτά τα 25 χρόνια θα διακρίνει διαφορές και ομοιότητες, τάσεις και ανατροπές. Ξεκάθαρα προκύπτει η χρόνο με τον χρόνο μείωση των εταιρειών ελληνικής ιδιοκτησίας και η επικράτηση μεγάλων ομίλων, αλλά και η δραματική υποχώρηση της τραπεζικής παρουσίας στον ασφαλιστικό χώρο. 

Οι άνθρωποι που κυριαρχούσαν όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η έκδοσή μας έχουν παραδώσει τη σκυτάλη σε νεότερους, που και αυτοί οδεύουν πλέον προς την έξοδο, έχοντας αφήσει τα δείγματα γραφής και το στίγμα τους στη αγορά μας.

Τα οικονομικά – παραγωγικά στοιχεία της ελληνικής και ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς που έχουμε αποτυπώσει όλα αυτά τα χρόνια, η “ανθρωπογεωγραφία” του χώρου μας (διευθύνοντες, μέλη διοικητικών συμβουλίων, στελέχη κλάδων, αλλά και εκπρόσωποι όλων των συνδέσμων, σωματείων, οργανώσεων, που λειτουργούν στην ασφαλιστική μας βιομηχανία), καθώς και η κατ’ έτος εξέλιξη της νομοθεσίας που διέπει και ρυθμίζει τα της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι ένα τεράστιο έργο».

Εκδόσεις Δ. Ρουχωτάς & Σια ΟΕ
Τιμή: €35

Για παραγγελίες επικοινωνήστε στα τηλ.: 210 61 96 879, 210 6196942 και στο e-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΟι πρώτοι 100 υποψήφιοι του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο μας», του Γ. Χατζηθεοδοσίου
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική χρυσός χορηγός των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόι και τη Ρόδο