Βιβλιοπαρουσιάσεις

Κωνσταντίνος Φίλης, Το μέλλον της Ιστορίας

Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο

Η 24η Φεβρουαρίου του 2022 αποτελεί τομή και σημείο καμπής στη σύγχρονη Ιστορία, καθώς τα γεγονότα μοιάζουν να την ξεπερνούν και οι ισορροπίες στο πολιτικό γίγνεσθαι να επαναπροσδιορίζονται καθημερινά.

16 ειδικοί απαντούν σε 26 καίριες και εύστοχες ερωτήσεις, προσπαθώντας να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την επίδραση που έχει ήδη στη ζωή μας, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει στο άμεσο μέλλον, ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε διάφορα μέτωπα (οικονομία, ενέργεια, ασφάλεια, διεθνές δίκαιο, κ.ο.κ.).

Όπως σημειώνει στην εισαγωγή του ο κ. Φίλης, το βιβλίο «απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα: για τα αίτια του πολέμου, τις ευθύνες των εμπλεκομένων, τα διακυβεύματα, όχι μόνο για τα εμπόλεμα μέρη αλλά συνολικά για τον πλανήτη μας, τα μέσα που χρησιμοποίησαν Ουκρανία και Ρωσία στην προσπάθειά τους η μεν πρώτη να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, η δε δεύτερη να ελέγξει απόλυτα τη ροή πληροφοριών. (…) Επίσης, διερευνάται ο αντίκτυπος στη θέση της Τουρκίας αλλά και σε περιοχές ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αναζητήστε τo στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM, Αγίου Κων/νου 40, Μαρούσι,
Τηλ.: 210 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected]

Περισσότερες προτάσεις βιβλίων εδώ.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας