Οικονομικά Μεγέθη

Κέρδη €20,9 εκατ. ανακοίνωσε η Interlife για το 2017

Κέρδη €20,9 εκατ. ανακοίνωσε η Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α. κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 4/6/18, στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, η Interlife ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Χρήσης του 2017 που έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των €20,9 εκατ. έναντι €11,31  εκατ. το 2016 (αύξηση 84,81 %), ενώ τα Γραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα €59,03 εκατ.  (αύξηση 11,59%) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα €69,74 εκατ. (αύξηση 25,38 %). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 15,33% και τα Αποθέματα κατά 7,24 % (103,93 εκατ. έναντι 96,91 εκατ. ) με τον Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,67 έναντι 1,54 και τους Δείκτες SCR στο 140,27% και MCR στο 510,71%.

Τέλος, η Εταιρεία για πέμπτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε τη διανομή  Μερίσματος  στους Μετόχους της ύψους, φέτος,  €0,05  ανά μετοχή.

Στην εκδήλωση του ανοιχτού μέρους που ακολούθησε παρευρέθησαν εκτός των Μετόχων, εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών φορέων και δημοσιογράφοι.

Ο τιμώμενος ομιλητής και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρις Μπίλλιας, αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της Ανάπτυξης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την έλλειψη οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου από την Κυβέρνηση, στοιχείο που παράλληλα με τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής δημόσιας Διοίκησης (όπως η Γραφειοκρατία και η δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης) και τις εξαιρετικά υψηλές Φορολογικές και Ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τους επενδυτές.

Τέλος, ο κ. Μπίλλιας προσδιόρισε τα βασικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη ώστε να εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, όπως η προέκταση του ΜΕΤΡΟ στις Δυτικές Συνοικίες, η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού και η άμεση εφαρμογή των αντιπλημμυρικών Σχεδίων που έχουν προ καιρού εκπονηθεί για την πόλη.

Το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή του Τμήματος Αποζημιώσεων της Interlife, κ. Κώστα Βοτσαρίδη, ήταν η Ασφαλιστική Απάτη με μια αναδρομική αναφορά στην ιστορία και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βοτσαρίδης, η Ασφαλιστική Απάτη που σήμερα αντιπροσωπεύει το 10% του συνόλου των αποζημιώσεων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και σύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η Ασφαλιστική Αγορά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε Έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με αντικείμενο τις μορφές, την έκταση και τις ενδείξεις του φαινομένου, από την οποία προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον και οι δράσεις των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της απάτης είναι αυξημένα, ενώ ήδη τα οικονομικά οφέλη από τη μείωση του ποσοστού της είναι ορατά στους ισολογισμούς των Εταιρειών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης προχώρησε σε εκτενή ανάλυση των προοπτικών της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως ευκαιρίας Επένδυσης, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών στο Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα και στη Δημόσια Υγεία.

Μέσα από μια αποκαλυπτική έρευνα της MRB για τις εκτιμήσεις των Ελλήνων ως προς τα εισοδήματά τους και τις ανησυχίες τους για θέματα Υγείας & Σύνταξης, αλλά και μια συνοπτική καταγραφή του ασφαλιστικού τοπίου στην Ελλάδα, που αποδεικνύει τις μελλοντικές προοπτικές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και την ανοδική τάση που σημειώνεται στον Κλάδο Ασφάλισης Υγείας και Ζωής, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους Κλάδους στη χώρα μας και ένας ισχυρός παίκτης της εγχώριας Αγοράς.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας