Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ρόκας τιμήθηκε με το μετάλλιο της AIDA

1893
Rokas AIDA

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ρόκας τιμήθηκε με το μετάλλιο της AIDA για την εξαιρετική συμβολή του στο Ασφαλιστικό Δίκαιο και τη διαρκή αφοσίωσή του στην εφαρμογή των στόχων της AIDA International, ενώ ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού επί τιμή.

 

Η απονομή του μεταλλίου στον κ. Ρόκα έγινε από τον Πρόεδρο της AIDA, καθηγητή κ. Jerome Kullman, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της AIDA, που έλαβε χώρα στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας από τις 11-13 Οκτωβρίου.

Το Συνέδριο είχε ως κύρια θέματα τις υποχρεώσεις ασφαλισμένων και ασφαλιστικής επιχείρησης να προβαίνουν σε εκατέρωθεν ανακοινώσεις/ πληροφορίες, καθώς και την επίδραση της νέας τεχνολογίας στην ασφάλιση (αυτόνομα οχήματα, ρομποτική, κυβερνοκίνδυνοι). Πέραν των κεντρικών ομιλητών, έγινε και συνοπτική παρουσίαση της αντιμετώπισης των εν λόγω θεμάτων από 28 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό, η AIDA είναι Παγκόσμια Ένωση Ασφαλιστικής Επιστήμης με κέντρο βάρους το ασφαλιστικό δίκαιο, που ιδρύθηκε το 1960 και απαρτίζεται από 56 εθνικές ενώσεις με άνω των 10.000 μέλη, που είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Μερικές από αυτές τις ενώσεις απαριθμούν πάνω από 800 μέλη, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.

Μεταξύ των πολλών και ποικίλων δραστηριοτήτων της (13 διεθνείς ομάδες εργασίας σε κρίσιμα θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, περιφερειακές οργανώσεις όπως είναι η AIDA Europe, τμήμα για την ασφαλιστική και αντασφαλιστική διαιτησία, επιτροπή για την απονομή του μεταλλίου της AIDA, επιτροπή για την εκπαίδευση και για  τους νέους κ.λπ.), οργανώνει ανά τετραετία Παγκόσμιο Συνέδριο στο οποίο και εκλέγεται η διοίκηση, η εκτελεστική επιτροπή και  διευθύνσεις άλλων λειτουργιών.

Προηγούμενο άρθροIDD: Cover Notes και Συνεργασίες διεκδικούν οι Μεσίτες Ασφαλίσεων!
Επόμενο άρθροΗ Interamerican φιλοξένησε το International Federation of Health Plans