Καθιερώνεται Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης

610
συνταξιοδότηση

Εννέα ευρωπαϊκές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και η Insurance Europe, ανακοίνωσαν τη καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης, η οποία θα ξεκινήσει στις 29 Νοεμβρίου 2021.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει βήμα σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων να συζητήσουν το μέλλον των συντάξεων στην Ευρώπη και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με την ανάγκη αποταμίευσης για την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Το να υπάρχει επάρκεια στις συντάξεις είναι πράγματι κρίσιμο για την αντιμετώπιση του αποταμιευτικού κενού που παρατηρείται στην Ευρώπη και για να μπορέσει η οικονομία να δουλέψει για όλους. Αυτό απαιτεί, πρώτα και κύρια, αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία των μακροπρόθεσμων αποταμιεύσεων και αποδόσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο οι συμμετέχουσες ενώσεις σκοπεύουν να καθιερώσουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης ως μια πολύ γνωστή και επαναλαμβανόμενη εκδήλωση στο ευρωπαϊκό ημερολόγιο.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του Covid-19. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνελ που θα φωτίσουν διάφορες πτυχές της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη όσον αφορά τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις και θα προτείνουν πιθανές λύσεις.

Οι ενώσεις που συμμετέχουν είναι οι AGE Platform Europe, BETTER FINANCE, BEUC – The European Consumer Association, European Association of Paritarian Institutions (AEIP), the European Banking Federation (EBF), EFAMA, the Federation of European Securities Exchanges (FESE), Insurance Europe και Pensions Europe.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΟΝ: Νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου ο Κώστας Κουτσούκος
Επόμενο άρθρο10 χρόνια με την HFPA!