10 χρόνια με την HFPA!

923

Τον Σεπτέμβριο του 2010 μια ομάδα ονειροπόλων επαγγελματιών F.P., αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Ένωση των Ελλήνων Financial Planners! Όραμά μας η προώθηση του θεσμού του Financial Planning, της μεθοδολογίας που μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομικά και, κατ’ επέκταση, σε ένα καλύτερο αύριο τον κάθε συνάνθρωπό μας και την κάθε εταιρεία που θα επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μας. Από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί στόχοι αυτής της Ένωσης έγιναν πραγματικότητα.

| Του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου*, Προέδρου HFPA |

Η αποκλειστική μας συνεργασία με το Ε.Ι.Α.Σ., το ΠΑ.ΠΕΙ. και την EFICERT, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης των Financial Planners, οδήγησαν στους πρώτους Πανευρωπαϊκά Πιστοποιημένους Financial Advisors. Η πιστοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι το τελευταίο επίπεδο, αυτό της πιστοποίησης των Financial Planners (SQF6).

Η επόμενη αποκλειστική συνεργασία μας, για την Ελλάδα και την Κύπρο, οδήγησε στην απόκτηση του λογισμικού Figlo, ενός λογισμικού Financial Planning που διαφοροποιεί τον Ασφαλιστικό Πράκτορα, μετατρέποντάς τον από ένα πωλητή ασφαλιστικών προϊόντων σε έναν επαγγελματία Σύμβουλο Χρηματοασφαλιστικών Υπηρεσιών.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια, πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων επιμόρφωσης διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της HFPA για τα μέλη μας, με σκοπό να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι!

Mε αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση των 10 χρόνων της HFPA και επιλέγοντας να το γιορτάσουμε #menontasasfaleis#, το Δ.Σ. προχώρησε στη διοργάνωση μιας ακόμα σειράς διαδικτυακών συναντήσεων για την ενημέρωση και την περαιτέρω κατάρτιση των μελών της Ένωσής μας.

Τις ιδιαίτερα επιτυχημένες αυτές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ως εισηγητές, διακεκριμένοι στον χώρο τους ομιλητές, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε, όχι μόνο για την παρουσία τους, αλλά και γιατί καταγράφονται πλέον ως φίλοι της Ένωσής μας, πράγμα που μας τιμά ιδιαίτερα!

Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί και γιατί μας μίλησαν…

 • Στις 6 Νοεμβρίου 2020, ο κ. Ιωάννης Χαβρουζάς, ο οποίος από το 2001 εξειδικεύεται στη Φορολογική και Λογιστική μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως ασφαλιστικών επιχειρήσεων και διαμεσολαβητών, μοιράστηκε μαζί μας κάποιες… «Απαραίτητες φορολογικές γνώσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών».
 • Στις 16 Νοεμβρίου 2020, ο κ. Δημήτρης Τσούχλος, κάτοχος Master Executive Coach, πιστοποιημένος από το Center for Advanced Coaching (CAC/USA), το Society of Organizational Learning του ΜΙΤ (SOL Global Coaching Network) και την IMPACT, αλλά και συντονιστής ομάδων ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης, μας πήγε, παρά το lockdown, «Μία βόλτα στη… φύση μας» και μας έφερε σε επαφή με τις ρίζες, τα κλαδιά και τους καρπούς, με τις αντοχές & τις δυνατότητες μας!
 • Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, μας προέτρεψε: «Γίνε αποτελεσματικός διαπραγματευτής», γιατί «σήμερα δεν παίρνεις αυτό που δικαιούσαι, αλλά αυτό που διαπραγματεύεσαι!». Εκπαιδευτής Διαπραγματεύσεων της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Σχολής Εθνικής Άμυνας, της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Επιτελών Π.Ν. και της Σχολής Ευελπίδων ο ίδιος, έχει εκπαιδεύσει σε εκατοντάδες σεμινάρια διαπραγματεύσεων περισσότερους από 37.500 διπλωμάτες, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες, μέλη επαγγελματικών ενώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Στις 13 Ιανουαρίου 2021, ήταν κοντά μας ο κ. Ιωάννης Χαραλαμπάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Black Summit Financial Group στις ΗΠΑ, με σπουδές στα οικονομικά και finance στην Ελλάδα, στην Αμερική και στο Η.Β. Έχει διατελέσει χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε πολλούς οργανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους, φυσικά πρόσωπα, ΜΚΟ, αλλά και κυβερνητικούς φορείς σε διάφορες χώρες. Με Ph.D στα οικονομικά και ΜΒΑ, με έμφαση στις μακροοικονομικές τάσεις, εξειδικεύεται στην ανάλυση κινδύνου, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου, καθώς επίσης και στους τομείς ανάπτυξης οργανισμών. Διδάσκει οικονομικά και finance στο Patterson School of Diplomacy, στο Πανεπιστήμιο του Kentucky.
  Στα θολά νερά που πλέουμε… ο Χαραλαμπάκης θυμήθηκε τον Ιώβ («Ποιος θα ήταν τόσο ριψοκίνδυνος για να τολμήσει να τον προκαλέσει; Και ποιος ακόμα τολμηρότερος για ν’ αντισταθεί;») και μίλησε για τον οικονομικό Λεβιάθαν και τον ρόλο των Financial Planners.
 • Στις 10 Φεβρουαρίου 2021, ο Βασίλης Βενετικίδης, για άλλη μια χρονιά, μας έδωσε τα χαρακτηριστικά του… “Tailor made Investment Portfolio”. Μέλος της Ένωσής μας ο Βασίλης, με Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα επίπεδα Α1, Α2 και Θεσμικό πλαίσιο, καθώς και Πιστοποίηση σπουδών Financial Planning από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει ολοκληρώσει το SQF 3 & SQF 4 της EFICERT και είναι πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος από την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος για τα επίπεδα Β1, μας ενημερώνει έγκυρα για το… «Πώς συμπεριφέρθηκαν οι βασικές αγορές στο χθες & Τι πρέπει να προσέξουμε στο σήμερα».
 • Στις 31 Μαρτίου 2021, μίλησε στα μέλη μας ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας, ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, ο οποίος διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία έχοντας διατελέσει Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Μόνον αυτός θα μπορούσε να μας συμβουλεύσει: «Η ψυχική μας υγεία και τα μάτια μας!» και να μας προτρέψει: «Να ποτίζετε τους σπόρους και όχι τα αγριόχορτα!».
 • Τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τα 10χρονα της HFPA έκλεισε, στις 12 Μαΐου 2021, ο κ. Αντώνης Δάσκος, απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Ο.Π.Α, κάτοχος MSc, με διάκριση σε Computer Science του Πανεπιστημίου Birmingham & Master in Business Administration Open University of UK. Από το 2004 Διευθύνων Σύμβουλος & Master Trainer της εταιρείας DOOR Training & Consulting σε Ελλάδα και Κύπρο.
  Ποιος θα ήταν ιδανικότερος για να μας εξηγήσει πως: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επικοινωνία είναι η ψευδαίσθηση ότι έχει συμβεί…».

Το ΔΣ της HFPΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους αγαπητούς εισηγητές για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, καθώς και τα μέλη μας για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους. Ευχή μας, τα εικοσάχρονα της Ένωσης να τα γιορτάσουμε όλοι μαζί, με ένα μεγάλο πάρτι!


10 χρόνια με την HFPA!

Ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δραστηριοποιείται ως ασφαλιστικός σύμβουλος από το 1990, ενώ ήταν ακόμα φοιτητής. Είναι απόφοιτος του Life Underwriting Training Council και υπήρξε μέλος του Million Dollar Round Table για πάνω από δέκα χρόνια. Βραβεύτηκε για πρώτη φορά το 1998 για την πέμπτη θέση στην παραγωγή Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Interamerican, ενώ το 2001 ως Πρώτος Financial Planner στην ίδια εταιρεία. Tο 2003 βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Σ. ως ο Πρώτος πανελλαδικά ασφαλιστής Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Εξειδικεύεται σε θέματα συνταξιοδοτικού προγραμματισμού, καλύψεων υγείας και δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρηματικών ασφαλίσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Financial Planning Association από την ίδρυσή της το 2010 και Πρόεδρός της από τον Ιούλιο του 2017. Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχε στην ίδρυση της SMART ασφαλιστικές πρακτορεύσεις.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΚαθιερώνεται Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης
Επόμενο άρθροΟι insurtech εταιρείες προσελκύουν επενδύσεις εν μέσω πανδημίας