19.9 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Κατερίνα Χαραλαμπίδου: Δεν υπάρχει όριο στα όνειρα

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου μιλά για το πώς την έχει επηρεάσει επαγγελματικά η επαφή της με το MDRT και πώς την έμαθε να κυνηγά με θέρμη τα όνειρά της.


Πότε και πώς μάθατε για πρώτη φορά για το MDRT;

Κ.Χ.: Σκαλίζοντας τη μνήμη μου θυμάμαι ότι ήταν Νοέμβριος του 2017, όταν ήρθε φουριόζος στο γραφείο μου ο κ. Κώστας Καρούσης και μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθώ στο MDRT Day στη Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο του 2018. Μου εξήγησε τι σημαίνει MDRT, τι μπορώ να αποκομίσω επαγγελματικά από τη συναναστροφή μου με όλους αυτούς τους χαρισματικούς επαγγελματίες και, φυσικά, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να με πείσει να ταξιδέψω μέχρι τη συμπρωτεύουσα!
Ένα χρόνο αργότερα στεκόμενος στο ίδιο ακριβώς σημείο, χαμογελούσε ενημερώνοντάς με ότι ήμουν η πρώτη ασφαλιστική πράκτορας στην Ελλάδα που μπήκα στο MDRT από το ανεξάρτητο δίκτυο ασφαλιστών!

Πώς σας έχει επηρεάσει επαγγελματικά η επαφή σας με το MDRT;

Κ.Χ.: Το MDRT για εμένα είναι ο καλύτερος τρόπος να λαμβάνω πολύπλευρη, εξειδικευμένη γνώση πάνω στη δουλειά μου. Αν μπορούσα να το παρουσιάσω με ένα παράδειγμα, θα έλεγα το εξής:
Φανταστείτε ότι υπάρχει μία τεράστια βιβλιοθήκη, γεμάτη με βιβλία όλων των κατηγοριών που αφορούν τη δουλειά μας. Βιβλία που μιλούν για κέντρα επιρροής, για τεχνικές επικοινωνίας, branding, εξυπηρέτηση πελατών, coaching, χειρισμός αντιρρήσεων, social media, διαχείριση προσωπικού, ισορροπία και υγεία στη ζωή, διαχείριση χρόνου, κ.ά. Αυτή η βιβλιοθήκη συμβολίζει την αστείρευτη γνώση. Υπάρχει, λοιπόν, και ένα μαγικό “χαπάκι”, που το λένε MDRT, που λαμβάνοντάς το σε κάνει ικανό να διαβάζεις άμεσα την ουσία της γνώσης μέσα από τους τόνους των σελίδων.
Ποιος θα αρνιόταν να πάρει αυτό το “χαπάκι”;

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε μία ιδέα από το Virtual Παγκόσμιο Συνέδριο 2020 του MDRT, που ακούσατε και σας έχει εντυπωθεί.

Κ.Χ.: Έχοντας παρακολουθήσει διά ζώσης το περσινό συνέδριο του MDRT στο Μαϊάμι, τον Ιούνιο του 2019, που συμμετείχαν περισσότερα από 13.000 παγκόσμια μέλη του MDRT, ανυπομονούσα σαφέστατα για το Virtual MDRT Conference 2020!

Στο συνέδριο αυτό υπήρξε ένας ομιλητής που δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση με τον χώρο μας και κατάφερε να με εμπνεύσει και να επηρεάσει την καθημερινότητά μου.
Ξεκίνησε την ιστορία του λέγοντάς μας ότι είχε ένα όνειρο. να μπει ως παίκτης στο Αμερικανικό Survivor… Αρχικά, δεν μπορούσα να καταλάβω τι σχέση μπορεί να είχε αυτό με εμάς και απόρησα. Στην πορεία μας εξήγησε ότι η μητέρα του αντιλαμβανόταν ότι για εκείνον ήταν σημαντική η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στήριξε το όνειρό του για χρόνια, παρότι οι αιτήσεις συμμετοχής του, λόγω του ότι δεν πληρούσε τις σωματικές προδιαγραφές, απορρίπτονταν διαρκώς. Τελικά, κατάφερε να μπει και, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, έφτασε στον τελικό και κέρδισε το παιχνίδι! Η μητέρα του, όμως, στον χρόνο που ήταν χωριστά, διεγνώσθη με καλπάζοντα καρκίνο, γεγονός που του κοινοποιήθηκε. Ακόμα και τότε που ήξερε ότι θα ζούσε ελάχιστους μήνες ακόμη, του “απαγόρευσε” να βγει από το παιχνίδι και τον παρότρυνε να ζήσει το όνειρό του. Δεν έχασε ούτε μία μέρα το χαμόγελό της, συνέχισε να κάνει όλα όσα αγαπούσε στο μέγιστο και περίμενε να δει τον γιο της να βγαίνει νικητής. Και έτσι έγινε. Όταν επέστρεψε σπίτι του και ειδωθήκανε έκλεισε τα μάτια της.

Η συγκινητική αυτή ιστορία μας διδάσκει να ζούμε την κάθε μέρα μας με τον καλύτερο τρόπο για εμάς, να μην αναβάλλουμε τα σημαντικά θέλω μας, να είμαστε πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε ό,τι και αν κάνουμε, να κυνηγάμε με θέρμη τα όνειρά μας –δεν υπάρχει όριο!

Χρειάζεται να καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να στηρίζουμε τα θέλω τους, να δημιουργούμε το μονοπάτι για να τα πραγματοποιήσουν, να νοιαζόμαστε! Ας ξεχάσουμε εγωισμούς και προκαταλήψεις. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και η πορεία μας σε αυτή άγνωστη! Πολυάριθμα ευχάριστα και δυσάρεστα, σοβαρά και ασήμαντα γεγονότα διαμορφώνουν καθημερινά τη διάθεσή μας. Ο χρόνος όλα τα φέρνει σε μία γλυκιά ισορροπία, σε όλες τις περιπτώσεις όμως. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή με την ψυχή μας, σαν να μην υπάρχει αύριο, να καλλιεργούμε τα θετικά συναισθήματα στη δουλειά, στο σπίτι, στις σχέσεις μας, στη ζωή μας. Στο μυαλό μας να κρατάμε ότι όποια κακή στιγμή, σκέψη, συναίσθημα είναι περαστικά. Ας μην χαλάσουμε τον χρόνο μας μαζί του! Προχωράμε χαμογελώντας..!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου: Δεν υπάρχει όριο στα όνειρα

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια, αφού η μητέρα της δημιούργησε το ασφαλιστικό της γραφείο το 1970. Κατέχει άδεια ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997 και πιστοποίηση (Δ) Επαγγελματικών Γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση. Είναι μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερα: • Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020) • Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019) • Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019) • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017). Έχει λάβει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις, με σπουδαιότερη την επίτευξη του επίσημου μέλους του MDRT (Million Dollar Round Table) για το 2019 και το 2020. Είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC MDRT Greece 2019-2020 και 2020-2021. Επίσης, τον Ιούνιο του 2019, παρακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διακεκριμένων Ασφαλιστών Κλάδου Ζωής στο Μαϊάμι και τον Αύγουστο του 2020 την ετήσια συνάντηση MDRT και εικονική εκδήλωση του Παγκοσμίου συνεδρίου.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας