Η πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών  Ελλάδος και προφανώς προσωπικά του Προέδρου, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, να προσκαλέσει σε γεύμα (χθες, 7 Φεβρουαρίου) τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και η θετική ανταπόκριση του προσκεκλημένου είναι ένα θετικό συμβάν στην ασφαλιστική μας αγορά.

Ανεξαρτήτως των πρώτων σκέψεων για το κύρος και το βάρος της αισιοδοξίας που εξέπεμψε ο κ. Στουρνάρας για τα πράγματα, αλλά και των δεύτερων σκέψεων ή μάλλον εικασιών για τον ρόλο που θα παίξει στο μέλλον ο κ. Στουρνάρας στα οικονομικά και ενδεχομένως στα πολιτικά πράγματα, οδηγούμεθα στο να περιμένουμε με ενδιαφέρον την εμφάνισή του στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.

Εκεί, στο Μέγαρο Μουσικής, το μέγαρο που, ειρήσθω εν παρόδω, πληρώνει πλέον ο ελληνικός λαός, ο κ. Σουρνάρας αναμένεται να τοποθετηθεί και επί του Ασφαλιστικού, παρουσία –πιστεύουμε και ελπίζουμε– και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης.

Εκεί πρέπει ο κ. Στουρνάρας, εκτός από τους καλούς του τρόπους, να διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις, πάντοτε προτάσεις, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά και να συγκεκριμενοποιήσει επιτέλους την επιστημονική του εκτίμηση για το Ασφαλιστικό και τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον κ. Σαρρηγεωργίου για την πρωτοβουλία του και εν αναμονή καλών ειδήσεων, πρώτα για τον τόπο μας και ύστερα για τον Κλάδο μας.

Προηγούμενο άρθρο€211,8 εκατ. κατέβαλε η Interamerican σε δικαιούχους το 2016
Επόμενο άρθροERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ: Δυναμική παρουσία στις oμαδικές ασφαλίσεις