Άρθρα

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Η απαλλαγή των διαμεσολαβούντων από φορολογική ενημερότητα δικαιώνει τις επιλογές μου!

Σε δήλωσή του στην «Α.Α.» ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνει τα εξής:

Μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε ουσιαστικά μόνοι μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δικαιώνοντας την επιμονή μας και κυρίως τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στην ασφαλιστική αγορά. Οι υπεύθυνοι κατάλαβαν ότι η φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για να χορηγείται ή να ανανεώνεται η επαγγελματική άδεια στους διαμεσολαβούντες, οι οποίοι πλέον απαλλάχθηκαν και τυπικά από μία παράλογη απαίτηση που είχε προβάλει αρχικά η κυβέρνηση. Χρειάστηκε πολύμηνος σκληρός αγώνας για να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να συνδυαστεί η επαγγελματική ενασχόληση με μία τέτοια υποχρέωση και πρέπει να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος, καθώς από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευθεί ότι δεν θα εφάρμοζα κάτι που στερείτο στοιχειώδους λογικής. Ακόμα και αν διακύβευσα τη θέση μου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Χάρη στη στήριξη της ΕΑΔΕ αλλά και άλλων επιμελητηρίων, που συντάχθηκαν με τη θέση μου, ευτυχώς δόθηκε τέλος σε μία πολιτική που απειλούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που έχει “χτυπηθεί” σκληρά από την κρίση και τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Η εξέλιξη αυτή απέδειξε περίτρανα ότι όταν υπάρχει γνώση του θέματος και απόφαση για συντονισμένη δράση, μπορούν να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα και να δουν οι υπεύθυνοι την πραγματική εικόνα και όχι μία εικονική πραγματικότητα, που πολλές φορές προτείνεται από ημιμαθείς συμβούλους ή ιδεοληπτικές νοοτροπίες. Και βέβαια ήταν ένα χρήσιμο δίδαγμα για τη δύναμη της ενότητας. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί και τίποτα δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν έχουμε προηγουμένως εργαστεί για τη διατήρηση της σύμπνοιας και την εφαρμογή αποδοτικότερων λύσεων. Ας γίνει μάθημα για όλους μας και για το τι πρέπει να κάνουμε από τώρα και στο εξής, προκειμένου να οδηγήσουμε την οικονομία –άρα και τη χώρα– σε αναπτυξιακούς δρόμους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας