Η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ. βραβεύτηκε για τις υψηλές αποδόσεις των Α/Κ της το 2016

Σε μία χρονιά με ακραίες διακυμάνσεις, η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ βραβεύτηκε στα φετινά “Fund Manager Awards” για την εξαιρετική απόδοση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διαχειρίζεται, για το 2016.

Τα Fund Manager Awards 2016, διοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων, ανέδειξαν για ακόμα μια χρονιά τους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς. Οι διαχειριστές της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., μέσα σε μια «ιδιαίτερη» χρονιά, όπου μια σειρά γεγονότων επηρέασε καθοριστικά τις εξελίξεις στις χρηματαγορές, κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Το Α/Κ Allianz Ομολογιών Ευρώ Περιφέρειας κατετάγη πρώτο στην κατηγορία Ομολογιακά Διεθνή Α/Κ, καταγράφοντας την υψηλότερη απόδοση 13,26%, ενώ ο μέσος όρος της κατηγορίας του για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθηκε στο 3,97%.

Αξιόλογη απόδοση σημείωσε το Α/Κ ALLIANZ Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχών Εσωτερικού, το οποίο με 13,17% ήταν δεύτερο στην κατηγορία Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της κατηγορίας, ο οποίος σημείωσε απόδοση 0,48%.

Ομοίως και το Α/Κ ALLIANZ Μικτό Εσωτερικού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα Μικτά Α/Κ Εσωτερικού, σημειώνοντας απόδοση 13,56% όταν ο μέσος όρος της κατηγορίας κατέγραψε απόδοση για το 2016, 3,82%.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ με πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια υπό διαχείριση και με περισσότερους από 15.000 ευχαριστημένους πελάτες, προσφέρει υψηλή ποιότητα επενδυτικών υπηρεσιών. Παράλληλα με τη διαχείριση των δικών της Α/Κ, είναι αντιπρόσωπος της Allianz Global Investors και της PIMCO, των επενδυτικών βραχιόνων της Allianz διεθνώς, διαθέτοντας συνολικά 41 Α/Κ στην εγχώρια αγορά που καλύπτουν πλήρως το φάσμα των αναγκών του επενδυτικού κοινού.
Η εμπειρία που απορρέει από τη μακρόχρονη πορεία της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ στην ελληνική αγορά αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική διαχείριση των επενδύσεων των πελατών της».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας