Ισχυρή οικονομική ευρωστία για CNP Assurances και CNP Cyprus

1773

Καθαρά Κέρδη €1,35 δις σε επίπεδο διεθνούς ομίλου και €15,4 εκατ. συνολικά σε Κύπρο και Ελλάδα, ανακοίνωσε για το 2020, ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP Assurances, μέτοχος κατά 100% του ασφαλιστικού ομίλου CNP Cyprus.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Κύκλος Εργασιών του πολυεθνικού ομίλου ανήλθε σε €27 δις, τα Καθαρά Κέρδη σε €1,35 δις και ο δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας σε 208%.

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Παρά την υγειονομική κρίση του Covid-19, η CNP Assurances προχώρησε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου, ανταποκρινόμενη στο περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων. Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου μας και ο Δείκτης Φερεγγυότητας αντικατοπτρίζουν ισχυρή ευρωστία, παρά τις επιπτώσεις από τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση».

Σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος CNP Cyprus, με τις Εταιρείες του CNP Cyprialife και CNP Ασφαλιστική στην Κύπρο και CNP Ζωής και CNP Ασφαλιστική (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2020 κατέγραψε αύξηση στη συνολική παραγωγή της τάξης του 6%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2020,  ανέρχονται στα €182,6 εκατ. σε σύγκριση με €171,5 εκατ. την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο κερδοφορίας του Ομίλου, παρόλες τις αντιξοότητες, παρέμεινε υψηλό στα €15,4 εκατ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Cyprus, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε:

 «Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, τα αποτελέσματα της CNP Assurances αποτυπώνουν την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής της στόχευσης, τη μεγάλη οικονομική ευρωστία και τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας της. Στην CNP Cyprus, με εφόδιο την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων μας, υλοποιούμε τη στρατηγική επιλογή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού και συνεχίζουμε τη σταθερή αναπτυξιακή μας πορεία. Αποστολή μας είναι να είμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και την πιο δύσκολη, στο πλευρό των πελατών μας και να τους προσφέρουμε τη δύναμη και τη σιγουριά που χρειάζονται».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροAυξημένο το ενδιαφέρον των πελατών της Interamerican για το «Medi ON»
Επόμενο άρθροH Ευρώπη Ασφαλιστική αναζητά Underwriter Γενικών Κλάδων